Molebanima u dubičkim hramovima obilježena pravoslavna Nova godina

Novogodišnja noć u Kozarskoj Dubici  protekla je mirno, a većina građana dočekala je pravoslavnu Novu godinu u kućnom ambijentu, u krugu porodice i prijatelja.

Pravoslavci su se u ponoć okupili i u svojim hramovima molitveno dočekali novu 2019.godinu,  a nakon bogosluženja ispred hramova nastavili druženje uz čašicu kuvanog vina i vatromet.

Za srećno i uspješno novo ljeto  u dubičkim  gradskim crkvama , Spomen-hramu Svete Petke i Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla služio se moleban.

U novogodišnjoj čestitki paroh dubički Slobodan Malinović je svim građanima Kozarske Dubice i arhijerejskog namjesništva pounskog poželio srećnu i Bogom blagoslovenu nastupajuću pravoslavnu Novu godinu .

“Mi se radujemo početku nove godine , svakako nadajući se da će dati Bog i boljega i blagoslova svake vrste . Nada je ono što posljednje umire kod čovjeka , a čovjek ne smije da se previše okreće unazad , da gleda na prošlost jer čovjek ako gleda samo unazad ne vidi kuda ide. Čovjek ipak, treba da brine o sadašnjosti,ali svakako da se nada i onome što će biti u budućnosti”, rekao je Malinović.

On je svim građanima , vjernicima ,ljudima dobre volje poželio srećne sve Bogom blagoslovene praznike pa tako i nastupajuću Novu godinu, da im Bog da zdravlja,blagoslova,napretka .