Protokol o saradnji danas su potpisali partneri u organizaciji Kinološkog vikenda „Kozara 2019“

Protokol o saradnji danas su potpisali partneri u organizaciji  BiH Championship DOG SHOW  Weekend “Kozara 2019“ koji će u Kozarskoj Dubici i Gradišci biti održan 13. i 14.aprila.

Potpisnici protokola su zamjenik načelnika opštine Mile Zlojutro, Zoran Kos predsjednik Kinološkog društva „Dub dog“ iz Kozarske Dubice, Ferid Čatak predsjednik Kinološkog društva  „Gradiška 96“, Ana Šebalj  predsjednik Kangal kluba“Ex-Yu“ i direktor Centra za informisanje i kulturu Kozarska Dubica Dijana Kondić koja je danas izabrana za predsjednika Organizacionog odbora Kinološkog vikenda „Kozara 2019“.

Ove godine meni je pripala čast da predsjedavam Organizacionim odborom ove manifestacije koja se već sedmu godinu uspješno organizuje  u opštini Kozarska Dubica , kazala je Kondićeva  .

Ona je naglasila da ova manifestacija svake godine pošalje jednu pozitivnu poruku iz Kozarske Dubice i izrazila nadu da će tako biti  i ove godine .

Manifestacija će kao i prethodnih godina imati međunarodni karakter, sadržavaće revijalni i takmičarski dio.

„Očekujemo veliki broj učesnika,a kao predstavnik Centra za informisanje i kulturu, koji je svih ovih godina uključen u organizaciju u smislu medijske promocije, i ove godine ćemo to odraditi kako treba.Nastojaćemo da pošaljemo dobru poruku široj javnosti o samoj manifestaciji,da predstavimo događaje i da imamo veliki broj učesnika i posjetilaca koji će sa manifestacije otići sa pozitivnim utiskom. A sve to će na svojevrstan način biti podsticaj u leđa samom organizatoru da neka od sljedećih manifestacija bude još bolja“, istakla je Kondićeva.

Po prvi put  u organizaciju ove manifestacije uključilo se kinološko društvo iz Gradiške.

Predsjednik Skupštine Kinološkog društva „Gradiška 96“ i član organizacionog odbora manifestacije Nebojša Švraka je rekao da ovo društvo zahvaljujući dugogodišnjem poznanstvu sa Zoranom Kosom predsjednikom Kinološkog društva „Dub dog“ i Anom Šebalj  predsjednicom Kangal kluba“Ex-Yu“ dobilo šansu od Kinološkog saveza Republike Srpske i Kinološkog saveza BiH da ove godine zajedno organizuju jedan kinološki vikend.

U Gradišci i Kozarskoj Dubici  organizovaćemo Šamionat BiH ili kako bi kinolozi popularno rekli  jedan brzi šampionat  BiH, koji se sastoji iz dvije državne i jedne međunarodne izložbe , te tri specijalizovane izložbe od kojih su dvije pasminske i jedna sekcijska, kazao je Švraka.

Nezaobilazni partner u više od 20 do sada održanih  raznih kinoloških manifestacija u Kozarskoj Dubici je Kangal klub“ Ex-Yu“ , koji je  tradicionalno uključen i u organizaciju ovogodišnjeg kinološkog vikenda .

Predsjednik ovog kluba  i član organizacionog odbora  manifestacije „Kozara 2019“ Ana Šebalj je kazala da svih ovih godina, zahvaljujući entuzijazmu Zorana Kosa , opštini Kozarska Dubica i razumjevanju svih nadležnih koji su od početka podržavali i pomagali, ova manifestacija ide dalje.

Ove godine smo pojačani sa još jednim partnerom Kinološkim društvom“Gradiška 96“ iz kojeg je i Nebojša Švraka jedan od doajena kinologije BiH i jedan od osnivača Kinološkog saveza RS, kazala je Šebalj.

Ona je izrazila nadu će manifestacija i ove godine privući velik broj pasa i još više posjetilaca zahvaljujući kojima je ime Kozarske Dubice, Republike Srpske , Bosne i Hercegovine prešlo do Australije,Engleske ,Estonije,Češke, Njemačke i koji su,kako kaže, obećali da će opet doći.