Za nesebičnu podršku u 2018.godini zahvalnice i plakete Udruženja mladih “Fokus”

Nepune dvije godine aktivisti Udruženja mladih “Fokus“ obilaze stare i nemoćne, donose im hranu , uređuju njihove domove i poklonima donose osmijehe na lica  dubičkih mališana. Ovih dana posjećuju svoje  volontere, saradnike i donatore projekata i uručuju im plakete i zahvalnice za nesebičnu podršku u 2018.godini.

Ovih dana posjećujemo naše volontere, saradnike i donatore projekata “Dobra djela”, “Osmijeh za sve”, te akcija “Ogrijev” i “Novogodišnji paketići” i tom prilikom želimo da im se zahvalimo za uspješno realizovanu 2018.godinu,kazao je predsjednik „Fokusa“ Nedim Krivdić.

Za učešće u projektu „Dobra djela“  Udruženje mladih „Fokus“ je dodijelio tri plakete, zlatna je uručena Udruženju “Pomozi.ba” iz Sarajava za doniranih 6.680 obroka,  Caffe-pizzeria “Cezar” dobila je srebrnu plaketu za doniranih 1.064 obroka, a bronzana je uručena Ćevabdžinici “Ćetava” za 730 doniranih obroka.

Zahvalnice za uspješnu saradnju i nesebičnu podršku u 2018.godini  Fokus je dodijelio Opštini Kozarska Dubica, Centru za informisanje i kulturu, Centru za socijalni rad, te Udruženju “Pomozi.ba” i Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica iz Sarajeva.

Za najboljeg volontera u 2018.godini proglašen je Arnes Mušić, najbolji mladi volonter je Medin Tabaković., a zahvalnicu za najboljeg člana odbora Udruženja dobio je Almir Gorinjac.

„Mi kao medij uvijek ćemo podržavati i promovisati dobra djela,pogotovo kada je u pitanju pomoć ranjivim kategorijama i nastojaćemo uvijek da pozovemo i da animiramo druge da pomognu,kako rad udruženja tako i ljudima kojima je pomoć zaista potrebna,kazala je Dijana Kondić direktor Centra za informisanje i kulturu nakon što joj je predsjednik „Fokusa“ Nedim Krivdić uručio zahvalnicu.

„Fokus“ trenutno ima pet volontera, neki su udruženje napustili zbog školovanja ,a neki su u potrazi za poslom otišli iz zemlje.

Krivdić se ovom prilikom dotakao problema sa kojim se suočavaju aktivisti udruženja , te istakao da zbog obima posla koji obavljaju volonterizam im oduzima sve više vremena , tako da je sve to prešlo u odricanje .

Ja se nadam da neću biti prinuđen da napustim Dubicu i odem iz zemlje , te da ćemo uspjeti da obezbijedimo nekakve mjesečne nadoknade,kako bi nastavili da radimo i  sve ovo podignemo na viši nivo,  jer  raditi kao do sada je zaista teško, kazao je Krivdić.

On je rekao da su u 2018.godini kroz projekat „Dobra djela“ podijeljena 14.744 topla obroka , da su kroz projekat „Osmijeh za sve“  tri njegovateljice kod 26 korisnika ,starih i nemoćnih lica, odradile 604 kućne posjete .

U projektu „ Prvi školski dan“ za 150 đaka na području naše opštine podijelili smo školski pribor i školske torbe,organizovali je kurs za njegovatelje koji su uspješno završila 23 polaznika, te  proveli  akcije nabavke ogrijeva i prehrambenih artikala i podijelili više od 100 paleta drveta i isto toliko prehrambenih paketa, naveo je Krivdić.

Zbog svih onih kojima su volenteri „Fokusa“ svojim radom ili poklonima u protekle dvije godine bar na kratko  uljepšali tmurnu svakodnevnicu ,za nadati se da će aktivisti ovog udruženja iznaći način da nastave sa svojom misijom.