Paketićima obradovani mališani dubičke Ravni

Opštinski odbor Demokratskog narodnog saveza u Kozarskoj Dubici danas je tradicionalno, povodom Savindana, paketićima darovao pedesetoro djece iz sela dubičke Ravni.

Paroh Saša Tošanović služio je svetu liturgiju u crkvi Svetih aspostola Petra i Pavla u Međeđi, a nakon osvećenja slavskog žita i kolača, djeca, kojima su paketiće uručili predsjednik i članovi OO DNS-a u Kozarskoj Dubici, izvela su prigodne recitacije posvećene srpskom svetitelju i prosvjetitelju Svetom Savi.

“DNS u Kozarskoj Dubici svake godine uoči Božića dijeli pečenice i paketiće djeci i socijalno ugroženim porodicama prema evidenciji Centra za socijalni rad, a za Savindan dijelimo paketiće u crkvi Međeđi i to je već poslala tradicija, kojoj se dječica ovdje raduju”, izjavio je predsjednik OO DNS-a Kozarska Dubica Darko Banjac.

On je naglasio da je Sveti Sava najveći Srpski prosvjetitelj, svetac koji je izborio autokefalnost Srpske Pravoslavne crkve i naš prvi episkop.

“Važno je reći da je zahvaljujući Svetom Savi, sinu Stefana Nemanje, srpski narod prihvatio pravoslavlje, izuzetno je značajan za osnivanje škola i začetnik je pismenosti srpskog naroda”, rekao je Banjac i dodao da je Savindan važan datum i praznik, kojeg slave sve naše škole.

On je dodao da mu je drago što svake godine OO DNS-a može da obraduje mališane iz sela Međeđe i drugih sela dubničke Ravni i najavio da će DNS to činiti svake buduće godine.

“Osmjeh na licima djece je nešto najdraže i kada taj osmjeh izmamite, znajte da ste uspjeli i uradili dobro, a osmjeha i recitacija ovdje nije nedostajalo”, rekao je Banjac, koji je zahvalio parohu Tošanoviću i svim mještanima koji su danas prisutvovali liturgiji i podjeli paketića u crkvi u Međeđi.