Lukići iz Gornjeg Jelovca dobili novi dom

Bile su potrebne dvije Trojke iz bloka i devet ostalih namjenskih humanitarnih događaja, nekoliko hiljada poziva i SMS poruka, kao i veliki broj pojedinačnih donacija, da se izgradi kuća za porodicu Lukić iz Gornjeg Jelovca.

Samohrani otac porodice Miroslav i četvoro djece Zdravko (18), Dragana(16), Zoran (10) i Jovana (7), sa kojima zajedno u domaćinstvu žive Miroslavova majka i brat, dobili su novi krov nad glavom.

U akciji za Lukiće prikupljena je  pomoć od  58 hiljada 997 maraka, a porodica je dobila prizemnu kuću sa  visokim potkrovljem, uz kompletno opremanje  prizemlja koje ima 70-tak kvadrata i novo kupatilo.

„Od prve posjete porodici, do useljenja u novu kuću prošlo je nešto više od godinu dana, a naše ekipe volontera iz Prijedora i Kozarske Dubice, koji su izvukli najveći dio tereta, mogu konačno malo da predahnu pred novu sezonu, jer su ovaj ispit položili odličnom ocjenom“,kažu u Humanitarnoj organizaciji Srbi za Srbe.

Dodaju da  ovdje borba ne prestaje, jer po podacima koje trenutno imaju, više od 600 porodica čeka na njihovu posjetu i pomoć.

Udruženim snagama u 2018.godini Srbi za Srbe pomogli su više od 200 porodica,navodi se u njihovoj zvaničnoj interntet prezentaciji.

Veliki deo sredstava za pomoć porodici Lukić obezbeđen je na turnirima Trojka iz bloka u Prijedoru i Kozarskoj Dubici.