U pripremi novo izdanje “Zbrkane bajke”

U Narodnoj biblioteci Kozarska Dubica  u toku je Dječija dramska kreativna radionica , 11. po redu.

U odnosu na prethodnih 10, dva su načina po kojima se ova radionica razlikuje od ostalih.  Akteri 11. radionice su već ostvareni glumci – osnovci , koji su svoje  glumačko umijeće pokazali u nekoj od prethodnih  radionica,  a predstava na kojoj rade već je izvođena u okviru dramske radionice.

U pripremi je predstava „Zbrkana bajka“ koja je  premijerno prikazana 2011.godine u izvođenju tadašnje generacije učenika petog razreda osnovnih škola „Vuk Stefanović Karadžić“ i „Sveti Sava“, kazala je Danijela Balaban direktor Narodne biblioteke.

Ona je kazala da je „Zbrkana bajka“ autorska predstava Gordane Batić koja uz tekst potpisuje i režiju.

Mali glumci i ovog puta, uz zaposlene u Narodnoj biblioteci, učestvuju u pripremama za izvođenje predstave, osim glumačkog zanata uče i kako se prave scenografija i kostimi.

A koliko su u tome uspješni dokaz je i nagrada za najbolju scenografiju i kostime za predstavu „Mačak u čizmama“ koju su njihove kolege iz dramske radionice 2014.godine osvojili na Festivalu dječijeg stvaralaštva u Mrkonjić Gradu.

Premijera „Zbrkane bajke“ u novoj glumačkoj postavi  planirana je za kraj aprila ili početak maja, a ukoliko finansije dozvole  želja nam je da i ovu predstavu prikažemo publici u Kostajnici i još nekim opštinama u našem okruženju ,kazala je Balabanova.

Ona je istakla da je i ove godine Dječiju dramsku kreativnu radionicu Narodne biblioteke sa 2.000 KM podržalo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.