Opštinska uprava Kozarska Dubica:Saopštenje za javnost

Opštinska uprava Kozarska Dubica danas je dostavila saopštenje za javnost u kome se kaže:

Iz Budžeta opštine Kozarska Dubica, na osnovu presude u izvršnom postupku sudije Snježane Cepić, dana 25.01.2019. godine naplaćena su potraživanja „ARS“ kompanije iz Kozarske Dubice u iznosu od 869.476,06 KM. Stvarni potražioc naplaćenih sredstava je kompanija „Sloga“, potraživanja su prenešena nakon sudske presude po osnovu neplaćene fakture iz 2012. godine od 249.554,56 KM.

Istom presudom obračunata je kamata i sudski troškovi u iznosu od 619.921,50 KM, navodi se u saopštenju.

Po osnovu presuda u zadnjih godinu i po dana isplaćeno je više od jedan milion i četiri stotine hiljada KM. Kao posljedica toga su nemogućnost da se dalje finansiraju: boračko – invalidske  kategorije, domovi za nezbrinutu djecu, stipendije za studente kao i ostale socijalne kategorije i  plate svih budžetskih korisnika u lokalnoj upravi, te neizmirivanje obaveza planiranih Budžetom prema komunalnom preduzeću, što ima za posljedicu zadržavanja smeća u gradu tj. neodvoženja istog,dodaje se u saopštenju.

S obzirom da se radi o prevelikim sredstvima, želimo da obavjestimo javnost o izuzetno teškoj finansijskoj situaciji.

Na kraju saopštenja Opštinske uprave stoji:

Izuzetno nam je žao što niko nije imao razumijevanje prilikom donošenja odluke za  naplatu, s obzirom da većina sredstava predstavlja kamatu na stvarni dug.

Opštinska uprava u izuzetno teškim uslovima funkcionisanja  čini sve kako bi spasila budžet, kaže se u saopštenju.