Danas počela tradicionalna Zimska škola za poljoprivrednike

Prezentacijom BC hibrida kukuruza danas je u Kozarskoj Dubici počela Zimska škola za poljoprivrednike koju organizuju opštinsko Odjeljenje za privredu i poljoprivredu i Resor za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede , šumarstva i vodoprivrede RS, područna jedinica Prijedor.

Podršku u organizaciji današnje prezentacije organizatori su imali u dubičkom preduzeću „Kondić komerc“, a predavanju je prisustvovao velik broj ratara, te učenici poljoprivrednog smjera Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla”, koji će pratiti i naredna predavanja u okviru Zimske škole.

BC Institut je vodeća hrvatska sjemenska kuća, sa samostalnim oplemenjivačkim programom.

Promoter  Instituta za teritoriju Bosne i Hercegovine  Siniša Srdić , kazao je da se BC hibridi kukuruza na području opštine Kozarska Dubica tradicionalno mnogo siju, a posebno posljednjih godina  i to prvenstveno zbog kvalitete zrna, adaptabilnosti , te dobrih prinosa koje daju.

Naredno predavanje u okviru Zimske škole za poljoprivrednike biće održano u petak, 15.februara u velikoj skupštinskoj sali sa početkom u 11 časova, a namijenjeno je proizvođačima voća.

Tema predavanja biće  „Hemijska prorjeda jabuke“, a predavač Mirko Jokić iz prijedorske kancelarije Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.