Uspješno održana manifestacija “U susret Vaskrsu”

I ove godine Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica  organizovala je  manifestaciju pod nazivom „U susret Vaskrsu“.

Na Trgu 11.dubičke brigade danas u podne okupili su se najmlađi Dubičani,djeca predškolskog i školskog uzrasta koja su sa svojim radovima,pjesmom i plesom, obilježila najveći hrišćanski praznik.

Cilj nam je da kroz  druženje i kreativni rad  djece iz vrtića „Pčelica“ i učenika osnovnih škola , njihovih roditelja , baka i deka , te svih zainteresovanih građana zajedno obilježimo najveći hrišćanski praznik, kazala je Marijana Kotur,direktor opštinske  Turističke organizacije.

„Sa ove manifestacije od prošle godine nosimo samo lijepa iskustva,tako da ćemo je nastaviti održavati i iz godine u godinu poboljšavati“,kazala je Kotureva.

Ona je kazala da je manifestacija prelijepa kad se na jednom mjestu vide ovolika dječica.

„Ove godine učestvuju učenici iz sve tri osnovne škole kao i polaznici Dječijeg vrtića Pčelica i Folklorna sekcija Una.Zahvaljujem se djeci koja uljepšavaju ovu manifestaciju,i sponzorima koji su je podržali, kompaniji  Mlijekoprodukt i Cvjećari Kala“,dodala je Koturova.

Nakon prigodnog kulturno-umjetničkog programa i izložbe likovnih radova na temu Vaskrsa ,  svi mališani su pristupili bojenju i izradi vaskršnjih jaja i drugih simbola koji će biti od danas izloženi ispred zgrade opštine Kozarska Dubica.

Dosta djece sa područja Kozarske Dubice,kao i najmlađi članovi Folklorne sekcije Una , te zainteresovani građani bili su  danas  dio druge po redu manifestacije „U susret Vaskrsu“.