Rad praznikom

U Republici Srpskoj četvrtak, 9. maj, biće neradni dan jer se obilježava republički praznik – Dan pobjede nad fašizmom, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske.

U skladu sa odredbama Zakona o praznicima Republike Srpske, u dane praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Komunalna policija Kozarska Dubica obaviještava preduzetnike i preduzeća da 9.maja na državni praznik   u redovnom radnom vremenu  mogu raditi privredni subjekti koji posjeduju   registrovane apoteke , veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinske djelatnosti u poslovnom prostoru benzinske pumpe,  kao i pekare i trgovačke radnje tipa dragstor.

Svi ostali privredni subjekti mogu raditi od  8 do 12 časova.

Privredni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću , a čiji proces proizvodnje ne dozvoljava obustavljanje proizvodnje bez veće štete , mogu obavljati djelatnost u vremenu koje zahtijeva minimalan proces rada.

Za ugostiteljske objekte na području opštine Kozarska Dubica je uobičajeno radno vrijeme , propisano Odlukom o radu i radnom vremenu ugostiteljskih objekata .

Pozivaju se vlasnici navedenih trgovina i radnji i drugi preduzetnici da se pridržavaju propisanog radnog vremena, jer će Komunalna policija vršiti kontrolu primjene ove odluke.

Za prekršioce su predviđene kaznene odredbe .