Održana izborna sjednica Skupštine Boračke organizacije Kozarska Dubica

U Kozarskoj Dubici danas je održana izborna sjednica Skupštine opštinske Boračke organizacije na kojoj je za predsjednika Boračke orgenizacije opštine Kozarska Dubica ponovo izabran Dragoljub Ćibić, dok je za predsjednika Skupštine te organizacije izabran Nenad Bulić.

“Izabran sam na novi mandatni period u kojem ćemo nastaviti ono što smo započeli jer je opštinska Boračka organizacija Kozarska Dubica imala niz aktivnosti i ima dosta dobre rezultate u smislu popravljanja statusa i položaja boračke populacije i traženja prava koje je zakon dao”, rekao je novinarima Ćibić.
On je zahvalio svim čalnovima skupštine i svima koji su učestvovali u aktivnom i dobrom radu današnje izborne skupštine Boračke organizacije Kozarska Dubica.
“Boračka populacija zavrijeđuje mnogo veću pažnju i njeno mjesto i uloga u društvu je malo pomaknuta u stranu, a to će se postići i kroz regulisanje statusa Boračke organizacije koja treba da bude organizacija od posebnog interesa za Republiku Srpsku, s obzirom da su borci koji su stvarali Republiku Srpsku i najveći čuvari te naše svetinje”, ocijenio je Ćibić.

On je daodao da su borci i kohezivni faktor, stabilizator i na neki način partner svakoj vlasti.

“Danas smo se obavezali i izborom odbora, predsjedništva, novog rukovodstva i novih članova Škupštine da ćemo tempo i rad Boračke organizacije podići na još viši nivo”, zaključio je Ćibić.

Novoizabrani predsjednik Skupštine opštinske Boračke organizacije Kozarska Dubica Nenad Bulić rekao je novinarima da će insistirati na aktivnijem radu opštinske Boračke organizacije, poboljšanju statusa boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca u svim segmentima i dati svoj puni doprinos radu organizacije.

Na sjednici su izabrani članovi Predsjedništva opštinske Boračke oraganizacije, članovi odbora porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, kao i stalnih radnih tijela.

Za predsjednicu Odbora poginulih boraca izabrana je Nada Bulić, dok je za predsjednika Odbora ratnih vojnih invalida izabran Vlado Škondrić.

Na sjednici izborne Skupštine Boračke organizacije izabrani su i članovi Komisije za njegovanje slobodarskih tradicija srpskog naroda i članovi drugih komisija.
Izabrani su predstavnici u Skupštinu Boračke organizacije Republike Srpske, a Skupština opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica dala je podršku  generalu Milomiru Savčiću, kandidatu za predsjednika Skupštine Boračke organizacije Republike Srpske.