„Sajma sporta“ 17. maja na Banjalučkom velesajmu

Tijana Bošković, najbolja svjetska odbojkašica, biće promoter „Sajma sporta“ koji će se održati u petak na Banjalučkom velesajmu u organizaciji Ministarstva porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske. Svečano otvaranje zakazano je za 11:30 časova.

Na sajmu će učestvovati više od 40. strukovnih sportskih saveza, a pored Tijane Bošković, ovu manifestaciju uveličaće još neki velikani.

“Pored Tijane Bošković koja je promoter sajma svoj dolazak najavio je predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, zatim Željko Tanasković predsjednik Saveza za školski sport Srbije, Vladimir Batez, proslavljeni odbojkaš, a u razgovorima smo sa ministrom sporta u Srbiji Vanja Udovičić, a dolazak je potvrdio i veliki košarkaški stručnjak Vlada Đurović. Tu će biti i svjetski prvak u džudou Nemanja Majdov, kao i mnogi drugi sportisti “, rekao je pomoćnik ministra sporta u RS Dragan Jaćimović i dodao:

Foto: Vlada RS

“Svi savezi će prikazati svoj rad i predstaviti svoje sportove na improvizovanim terenima i borilištima koja ćemo napraviti na sajmu.  Naša ciljna grupa su mališani koji se još ne bave sportom, kao i sportisti koje želimo motivisati da ostvare vrhunske rezultate. Moram reći da smo prve godine imali sjajan odaziv, reakcije su bile odlične i ispostavilo se da nam je dvije hiljade kvadratnih metara izložbenog prostora bilo malo. Ove godine ćemo dodatno obogatiti sadržaj i svi koji doću imaće šta da vide. Mi želimo jak sport i u Banjaluci, i u Trebinju, Kozarskoj Dubici, Bijeljini, Doboju, Istočnom Sarajevu, a svjesni smo da to možemo imati samo ako ulažemo u najmlađe. Ovaj sajam upravo je fokusiran na to”, dodao je Jaćimović.

Organizatori su najavili i dva stručna predavanja koja će održati Aleksandar Jakovljević, Dragan Radovanović, a predstaviće se i proizvođači i distributeri sportske opreme, sportske prehrane i rekvizita.

Izvor: Blic/Srpska info, Autor: