Palo drvo platane u ulici Mladena Stojanovića

Večeras se ničim izavano strušilo drvo jedne od nekolicine preostalih platana u ulici Mladena Stojanovića , kod  Doma zdravlja.

Drvo je jednostavno sa korijenom palo na potporni unski zid ali ga tom prilikom nije oštetilo.

„Ovo što se desilo je bilo pitanje momenta kada će biti i mi u lokalnoj upravi smo iz najbolje namjere željeli i planirali prije pola godine urediti ovu ulicu, što je podrazumijevalo uklanjanje platana za koje su deset inžinjera šumarske struke rekli da su dotrajale i kao takve opasne za živjeti pored njih“ kazao je  načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić .

„Međutim jedna grupa građana   je bila protiv toga tvrdeći da to radimo nasilno i zato smo bili na izvjestan način izloženi medijskom linču i načelnik opštine i ja, mada smo bili u pravu poštujući mišljenje stručnjaka. Sada se vidi da smo imali najbolju namjeru“,  dodao je Babić.

Za uklanjanje ostataka drveta odazvali su se odmah preduzeća „Dabar Holz“ i MR „Slijepčević“ , kao i policija i vatrogasci . Isječeno  je stablo, dio krošnje je morao da ode u rijeku jer je tamo palo, a velika pukotina, odnosno rupa gdje je bio korijen biće sanirana.

„Dovezli smo materijal kojim će se zatvoriti ovaj otvor , zemljište sabiti mašinama , kako bi se spriječilo podlokavanje odbrambenog zida, a mi ćemo i dalje pratiti i intervenisati u slučaju potrebe“, naglasio je Babić.

U cijeloj ovoj situaciji  sreća je da nije pala platana do  stambenih objekata, nego ona do rijeke, te da u momentu pada drveta nije bilo prolaznika ni automobila.