Nagrade i diplome najboljim učenicima

Umjesto u školskim klupama, učenici Osnovne škole «Vuk Karadžić» juče  su se družili i zabavljali na priredbi kojom su obilježili kraj školske godine.

Dan učeničkog stvaralaštva je upotpunosti opravdao naziv koji nosi jer su učenici ove škole  izložili i pokazali većinu onoga što su stvarali tokom školske godine koja broji svoje posljednje dane, a sve je kao i ranijih godina počelo maskenbalom. Nakon kratkog zadržavanja u školi učenici nižih razreda obučeni po uzoru na likove iz bajki, crtanih  i drugih filmova , prošetali su do grada , a onda su se na gradskom trgu igrali i crtali različite crteže.

Potom je priređena priredba u školskom holu , na kojoj su uručene diplome najboljim đacima.

„Učenici naše škole su u ovoj godini ostvarili zavidne rezultate u učenju i vannastavnim aktivnostima, učestvovali su na brojnim takmičenjima, od opštinskog do republičkog nivoa i vraćali se sa nagradama i priznanjima“, istakao je direktor Osnovne škole»Vuk Karadžić» Brane Miljatović.„Diplome za uspjehe u vannastavnim aktivnostima dobilo je oko 150 učenika“, dodao je Miljatović.

On je  potvrdio da   školsku 2018./2019.godini pohađa 683 učernika ,  od kojih su 80 maturanti. Među njima su dva Vukovca Jovana Šuman, koja je i učenik generacije, te   Đorđe Gligić.Njima je, na školskoj svečanosti , načelnik Odsjeka za društvene djelatnosti Goran Dragaš uručio tablet računare.

Za njih, kao i vukovce iz svih dubičkih osnovnih i srednje škole nagrade je obezbijedila opština Kozarska Dubica.