Dubički mališani se pjesmom i igrom oprostili od vrtića

Za generaciju koja će uskoro bezbrižne dane u vrtiću zamijeniti školskim obavezama,  danas je u Dječijem vrtiću „Pčelica“ priređena oproštajna priredba.

Dječiji vrtić „Pčelica“  u dva objekta i sedam grupa pohađa 170 djece, a generacija koja će na jesen u školu broji 55 mališana, kazala je direktor ove predškolske ustanove Gordana Radović.

Ona je kazala  da su se djeca od svojih drugara i vaspitača  oprostila uz mnogobrojne recitacije, plesne tačke i maskembal jer je to tradicija koja se u ovom vrtiću poštuje dugi niz godina.

Nakon višegodišnjeg druženja , zabavljanja , igre i učenja u vrtiću, oni sada odlaze u školu, a mi im želimo,prije svega zdravlje i sreću,te da budu dobri đaci ,  poručila je Radovićeva.

Kako su bajke nepresušni izvor inspiracije ,a princeze omiljeni likovi  djevojčica ovog uzrasta , tako su  danas u ovoj predškolskoj ustanovi vladale princeze , dok su gusari i junaci sa filmskog platna bili izbor dječaka.

Vaspitač u vrtiću Nikola Sekulić je rekao da su djeca tokom protekle godine vrijedno radila i da je današnja priredba koju su priredili za svoje drugare iz mlađih grupa, vaspitače i roditelje, samo mala manifestacija koja obilježava kraj njihovog boravka u vrtiću .

Budući školarci su se od svojih drugara u vrtiću oprostili pjesmom i igrom,školi se raduju gotovo svi ,a kako i ne bi kad ih  u školskim klupama pored dosadašnjih očekuju i novi prijatelji .

Za više od pet decenija postojanja Dječijeg vrtića „Pčelica“ iz ove predškolske ustanove  izašlo je mnoštvo generacija, ali uvijek dolaze nove .

U vrtiću je u toku upis mališana u novu radnu godinu koji će trajati  do kraja juna,a upis će trajati i tokom 2019/2020.godine ukoliko bude upražnjenih mjesta. Posljednjih godina kapaciteti Dječijeg vrtića „ Pčelica“ su stopostotno popunjeni .