Održana sjednica OO DNS-a u Knežici

U Vili Borik sinoć je održana sjednica Opštinskog odbora Demokratskog narodnog saveza Kozarska Dubica. Sjednica je održana u Knežici  u skladu sa odlukom Predsjedništva da se u narednom periodu svaka sjednica odbora održava na jednom od mjesnih područja opštine.

„Dobar izborni rezultat imali smo na cijelom području opštine, a posebno dobar u Knežici , jer DNS  ovdje je imao više od 600 glasova“, rekao je Darko Banjac predsjednik Opštinskog odbora Demokratskog narodnog saveza.

„Zahvaljujući DNS-u u poslednje vrijeme je na ovim prostorima jako puno urađeno , moram da istaknem da je ovdje asfaltirano više od 10 kilometara seoskih puteva, oko 800 metara ulica , uređena je i očišćena rijeka Knežica , napravljeno je nekoliko mostova, a zamijenjen je i krov na objektu  OŠ „Majka Knežopoljka“, istakao je Banjac, te dodao da su rekonstruisani krov i sanitarni čvor u školi u Međuvođu. U narednom periodu u planu je rekonstrukcija te škole pogotovo zamjena  stolarije, a planirani su i radovi u OŠ Vuk Karadžić , te školi  „Majka Knežopoljka“ , čime bi se zaokružio ciklus uređenja objekata obrazovanja u našoj opštini, rekao je Banjac.

„Mi nećemo stati , u planu je nastavak asfaltiranja seoskih puteva, što smo građanima Knežice i obećali. Planirano je da se do kraja naredne godine realizuje treća faza izgradnje vodovoda, odnosno povezivanje lokalnog knežičkog vodovoda sa glavnim cjevovodom sa izvorišta Komlenac. Zahvaljujući Vladi RS,lokalnoj zajednici i načelniku opštine Radenku Reljiću , svi smo zajedno uspjeli da Vlada obezbijedi 750 hiljada maraka za ovu godinu i isto toliko za iduću , kako bi se treća faza izgradnje vodovoda završila,“ naglasio je Banjac.

On je dodao da je to važno za Knežicu , jer su bazeni u Knežici oštećeni , rade sa oko 35 posto kapaciteta , a sa novim vodovodom , smanjili bi se gubici i dobio kvalitet vode.

 „Opštinski odbor DNS je ocijenio da u narednom period moramo obići sve mjesne odbore  u Kozarskoj Dubici , stranka će se podići na jedan novi nivo u želji da budemo što više prisutni sa građanima kako bi znali njihove probleme i dali sve od sebe da te probleme riješimo“, potvrdio je Banjac.

Na sjednici Opštinskog odbora DNS-a u Knežici imenovano je novih šest članova opštinskog odbora  i dva nova člana predsjedništva.