“Dječija atletika” okupila oko 100 učesnika

Oko 100 učesnika djece različitog uzrasta okupilo se večeras na Sportsko-kulturnom centru „9.januar“ gdje je Atletski klub „Kozarska Dubica” organizovao  sportsko-zabavnu manifestaciju pod nazivom „Dječija atletika“.

„Ovo je drugi put da organizujemo „Dječiju atletiku“ , zadovoljni smo odzivom, a za djecu do 15 godina biće organizovane raznovrsne igre na poligonu, kao i obavezno trčanje“, kazala je Radmila Đukanović,predsjednica kluba.

Ona je naglasila da je cilj manifestacije da se okupi što više   mališana koji vole sportske igre i da u tome učestvuju i djeca iz Udruženja roditelja ,djece i omladine sa posebnim potrebama „Rastimo zajedno“.

Ajdin Spahić učestvuje u trci na Sportskom centru. „Za utrku koja će se odvijati ovdje na centru na oko 50 metara prijavilo se 75 učesnika i nadam se da će biti zanimljivo“, kazao je Ajdin.

Marino i i Nikol Delić učestvuju u igrama na poligonu. „Mislim da će nam biti zabavno i da neće biti teško“, rekao je Marino.

Marija Dardić učestvuje drugu godinu na ovoj sportskoj manifestaciji. „Prošle godine je bilo lijepo , nije bilo teško , dobili smo diplome , a ove godine dobićemo i medalje. Mi malo stariji pomagaćemo u igrama manju djecu da ne padnu i ne povrijede se“,  kazala je Marija.

„Veoma mi je drago što i naša djeca, članovi Udruženja „Rastimo zajedno“  učestvuju u „Dječijoj atletici“ . Ovdje se igraju, druže i upoznaju nove drugare“, rekla je Stanislavka Kotaran , majka djetateta sa posebnim potrebama.

Za sve učesnike obezbijeđene su  medalje i nagrade.