Na ovogodišnjem Ježevom kampu i rukomet na pijesku

Rukometni klub ”Dubica” i ove godine organizovao je ženski rukometni kamp u našoj opštini  koji je počeo  28.jula i trajaće do 3.avgusta.

5.međunarodni ženski rukometni ”Ježev GBT kamp 2019” okupio je 94  igračice iz Njemačke , Hrvatske i  Bosne i Hercegovine.

Novo znanje,novi sadržaji i novi treneri  su ono što ovaj kamp čini najbolje organizovanim do sada,izjavio je u ime organizatora Vladimir Suvajac,na današnjoj konferenciji za novinare.

„Zadovoljni smo i odazivom djece i njihovim radom.Sa nama su rukometašice koje odlično treniraju i imaju želju da prošire svoje znanje“,istakao je Suvajac.

Na ovom tradicionalnom sportskom događaju  i  ove godine sa rukometašicama  rade vrhunski treneri,medju kojima je Sanja Bajgorić, trener ženske reprezentacije BiH iz Mostara,

„Ovo je po meni glavna kapsula gdje otkrivamo nove talente u rukometu.Ono što je najvažnije i što predstavlja perspektivu bh.rukometa su ovakva okupljanja djece,njihovo druženje, rad na socijalizaciji  i otkrivanje novih talenata,“kazala je Bajgorićeva.

Iva Konjugović,trener mlađih kategorija zagrebačke Lokomotive sa učesnicima kampa  trenira na pijesku,i kaže da je djeci ovaj vid treninga vrlo zanimljiv i atraktivan.

„Cilj mi je djecu upoznati sa ovim relativno novim i atraktivnim sportom i ovo je jedini kamp koji objedinjuje i rukomet na pijesku i dvoranski rukomet.Povratna informacija je da su učesnice kampa veoma zadovoljne i jedva čekaju svaki novi trening, i nove izazove na pijesku“,izjavila je Konjugovićeva.

Teo Domuz, trener golmana iz Hadžića  kaže da je dobra prilika što se na ovom kampu posebna pažnja poklanja radu sa mladim golmanima.

„Dobio sam čast i zadovoljstvo da učestvujem na ovom prestižnom kampu, i da radim sa ovakvim timom. Generalno je problem u regiji što se golmanima ne pridaje dovoljno pažnje u treniranju i to je pograšno.Djeca su žedna znanja,i samo im treba pružiti šansu da to upijaju,a na ovom kampu im se nude upravo nova znanja i iskustva koja će im u njihovim klubovima i karijerama biti od koristi“,kazao je Domuz.

Učesnice kampa treniraju dva ili tri puta dnevno, pored treninga imaju i druge sadržaje, razna takmičenja, zabavne večeri, te kupanje u bazenu i rukomet na pjesku.

Posljednjeg dana kampa,u subotu 3. avgusta biće organizovan i mini turnir za učesnika kampa na kome će oni prezentovati sva nova znanja i vještine koje su stekli,a najuspješniji biće i nagrađeni.