Održana prva Dubička regata koja je imala i humanitarni karakter

Po prvi put u našoj opštini je organizovana sportsko-turistička manifestacija Dubička regata  od Slabinje do plaže Blato.

Organizator je Turistička organizacija Kozarska Dubica.Učestvovalo je  dvadeset čamaca i 80 učesnika koji su se  okupili u 12 časova u Slabinji gdje je bio start regate, a dolazak  na plažu Blato uslijedio je nakon pet časova.

Svi učesnici dubičke regate imali su samo riječi hvale za organizaciju ovog događaja, koja je za njih bila divno iskustvo koje bi preporučili I ostalima, da im se pridruže I uživaju u dobrom društvu,zabavi i svemu onome što nam je priroda ponudila ,potvrdili su nam Ognjen Kovačević I Dragan Josipović.

Dijana Arsenić na prvoj regati učestvovala je sa porodicom I kazala da je ovo manifestacija na kojoj će sigurno učestvovati I narednih godina,te da sličnih dešavanja treba biti više.

“Zaista odličan doživljaj, I našu rijeku Unu treba promovisati još više, to je naš biser”,izjavila je Marijana Vranješ.

Regatu su obezbjeđivali I dubički vatrogaci,potvrdio nam je Dragan Đenadija,pripadnik Vatrogasne jedinice I učesnik regate.

“Sa obzirom da je ovo prva regata,veoma smo zadovoljni kako je sve proteklo,i stigli smo u zadano vrijeme na cilj.Zahavljujem se ljetnoj terasi Ketering Nikoletić koji su nam priuštili osvježenje pri pauzi,kao I vlasnicima ugostiteljskog objekta na plaži Blato  gdje je obavljen I prihvat svih čamaca”,kazala je Kotureva.

“Pošto smo se svi dobro  zabavili danas I učestvovali u jednoj lijepoj manifestaciji koja ima I humanitarni karakter, nadamo se da će ona postati tradicionalna”,dodalaje Kotureva.

Manifestaciji je prisustvovao I pomoćnik za sport u Vladi RS Dragan Jaćimović.

“Sve pohvale Turističkoj organizaciji za organizovanje jedne ovakve manifestacije na našoj prelijepoj rijeci Uni.Mislim da još nismo iskoritili potpuno ovaj turistički potencijal te da će se u narednim godinama više raditi na tome.Regata je samo jedna u nizu brojnih manifestacija koje se dešavaju u opštini Kozarska Dubica ,a Ministarstvo porodice omladine I sporta će dati sve što je u mogućnosti da pomogne njihovom održavanju,”,rekao je Jaćimović.

Prvu Dubičku regatu pratili su brojni zabavni sadržaji. Na  lokaciji Blato  organizovano je družnje pod nazivom „Igre iz bloka“ uz pomoć  Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ .

Organizovana su takmičenja u četiri discipline,  ronjenje na dah, plivanje, skok u dalj i povlačenje konopca. Od  uplata takmičara sakupljeno je oko 380 maraka a ova sredstva iskoristiće se  za humanitarne akcije organizacije „Srbi za Srbe“.

Manifestacija je okupila I veliki broj posjetilaca,te ljubitelja rijeke Une koji su uživali  I uz nastup di-džejeva.