Rekonstrukcija objekta Doma zdravlja počeće krajem avgusta

Opština Kozarska Dubica dobila je od Vlade Srbije donaciju od 200.000 evra. Ova sredstva biće utrošena za rekonstrukciju dubičkog  Doma zdravlja “Kozma i Damjan” i nabavku novog sanitetskog vozila, koje je, kako kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi, najveći prioritet, s obzirom da ova opština nema bolnicu i da pacijente prevoze na bolničko liječenje do susjednih gradova.

Od 200.000 evra donatorskih sredstava Vlade Srbije, 150.000 biće utrošeno za sanaciju, adaptaciju i rekonstrukciju Doma zdravlja, a 50.000 evra za nabavku novog sanitetskog vozila.

Tokom posljednjeg rata, dubički Dom zdravlja bio je na prvoj borbenoj liniji i pogođen je sa trideset granata. Prethodnih godina značajno je urađeno na njegovoj rekonstrukciji, ali dobro će doći donacija Vlade Srbije.

Ovo nisu prva donatorska sredstva Vlade Srbije koja su stigla u Kozarsku Dubicu.

„Iskreno smo zahvalni narodu Republike Srbije, predsjedniku Aleksandru Vučiću koji nas nije zaboravio. Prošle godine opština Kozarska Dubica je po tom osnovu dobila oko 100.000 evra i uradili jednu gradsku ulicu tim sredstvima. Ove godine značajanija je pomoć i iznosi oko 200.000 evra“   navodi načelnik opštine Radenko Reljić.

Zahvaljujući ovoj donaciji, biće izgrađena i nova ograda kod Doma zdravlja i pristupna saobraćajnica. Početak radova očekuje se do kraja avgusta, a završetak je planiran do kraja godine.

Izvor: RTRS