Banjac: Oprez uprkos dogovoru o formiranju Savjeta ministara

Šef Kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac ocijenio je da zbog ranijih loših iskustava sa partijama iz Federacije BiH treba biti oprezan kada je riječ o formiranju vlasti na nivou BiH, iako su predstavnici pobjedničkih stranaka na izborima postigli sporazum da za 30 dana bude formiran Savjet ministara.
“Ništa nije gotovo dok sve ne bude gotovo. Dobro je da koalicije koje su pobijedile na proteklim izborima u okviru entiteta formiraju Savjet ministara, ali treba biti na oprezu zbog ranijeg iskustva sa federalnim strankama koje su više puta najavljivale formiranje vlasti i mijenjale mišljenja, čime je povjerenje narušeno”, rekao je Banjac Srni.

On je ponovio da sporazum nije završena stvar dok se i zvanično ne formira Savjet ministara.

“Opreza uvijek mora biti jer nas to uči iskustvo. Nadam se da će poštovati riječ oni koji su je dali i da će se u tom smjeru ići u formiranje Savjeta ministara”, dodao je Banjac.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je juče da je postignut sporazum SNSD-a, HDZ-a i SDA da za 30 dana bude formiran Savjet ministara.

Izvor:SRNA