Najviše jedinica iz matematike, fizike i anatomije

Mada raspust za đake uveliko traje,  u  Srednjoškolskom centru „Nikola Tesla“ od ponedjeljka , 12.avgusta počinju aktivnosti u cilju pravovremene pripreme za početak nove školske godine.

Kako saznajemo od Senade Zlokapa , direktorice ove obrazovne ustanove u ponedjeljak će u 9 časova biti održana sjednica Nastavničkog vijeća, na kojoj će se,  pored ostalog , prezentovati informacija o upisu učenika u novu školsku godinu , te obaviti podjela razredništva. Razgovaraće se i o organizovanju popravnih ispita.

„Ranije smo utvrdili da se pripremna nastava za popravne ispite organizuje, iduće sedmice,  od 12. do 16.avgusta , a pismeno i  usmeno polaganje popravnih 21.avgusta“, kazala je Zlokapa.

Od ukupno 311 učenika od prvog do trećeg razreda , 61  ide na popravni iz jednog ili dva predmeta, a najviše njih ima jedice iz matematike, fizike i anatomije. Na popravni idu i dva maturanta iz ekonomske škole. Ovu školsku godinu uspješno je završilo 250 đaka ili 80,38 posto ,a srednja ocjena je 3,15.

Najbolji uspjeh postigli su đaci trećeg četiri razreda farmaceutske škole , čiji je razrednik profesor engleskog jezika Sanja Gajić.  Srednja ocjena ovog razreda je 4,43.

Najlošiji uspjeh zabilježen je u drugom dva razredu poljoprivredne škole.