Nebojša Dugalić govorio stihove na muzičko-poetskoj večeri na šetalištu u Svetosavskoj

„U Kozarsku Dubicu sam dolazio često obilazeći rođake u Banjaluci i Prijedoru, ovdje smo igrali predstavu „Omerpaša Latas“ i ovaj kraj mi je dosta blizak  i poznat. Uvijek me raduje  kada ljudi u manjim mjestima  imaju entuzijazma da pokrenu ovakvu vrstu događaja  i  to su neke male kulturne revolucije. S obzirom na vrijeme u kome živimo, uvijek je dragocijeno da se potrudimo da se sjetimo onog našeg najboljeg nasleđa i da budemo čuvari onog što smo naslijedili“ kazao je za našu radio-televiziju glumac Nebojša Dugalić, koji je bio gost na  muzičko poetskoj večeri “Ritam ulice, melodija riječi”.

Ovu tradicionalnu manifestaciju organizovala je Narodna biblioteka na šetalištu ispred biblioteke , a Dugalić je uz pratnju gitariste Nikole Sekulića govorio stihove Zmaja, Dučića , Bećkovića, Kostića i drugih autora.

„Meni je poezija saputnik od ranog djetinjstva i cijeli život se bavim poezijom . Kada čitate bilo koju veliku ozbiljnu literaturu bila ona u formi poezije ili ne , ona zapravo u sebi ima poetsku strukturu  i to je ono što naš zivot artikuliše i osmišljava na jedan dublji i ozbiljniji način. Poezija je  nekako zanemarena , ali je uvijek dobro vratiti joj se i osvježiti sjećanje na stihove koje smo naslijedili“, naglasio je Dugalić, jedno od najvećih imena srpske glumačke scene.

Dugalić je dobar dio života gradio pozorišnu karijeru , igrao je oko 80 različitih uloga, a njegov rad u pozorištu , kako kaže, obilježile su uloge kneza Miškina i Karađoza u „Prokletoj avliji“. Trenutno  je jednan  od najtraženijih i najangažovanijih glumaca u domaćim ostvarenjima.

Danijela Balaban je izrazila zadovoljstvo činjenicom da  manifestacija „Ritam ulice, melodija riječi“ traje već godinama.„Već treću godinu poznati glumci govore poeziju na našoj poetskoj večeri koju organizjemo na šetalištu i nama je drago što je ove večeri to poznati srpski glumac Nebojša Dugalić“, rekla je Balabanova.

Sredstva za organizovanje ove manifestaciju obezbijeđena su projektom koji ove godine finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.