SNSD: “Afirmisaćemo pravo na samoopredeljenje kao odgovor na pokušaj ukidanja Republike Srpske”

Predsjednik Opštinskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Jovica Šuman izabran je ponovo za člana Predsjedništva ove stranke na sjednici Glavnog odbora, koja je održana danas u Banjaluci.
“Svakako sam zahvalan i čast mi je što sam ponovo izabran za člana uže strukture vladajuće i najveća političke partije u Republici Srpskoj. Posebno mi je zadovoljstvo biti dio ove stranke danas, ovih dana, kada se po ko zna koji put odgovara na pokušaj ukidanja Republike. Nizom zaljučaka, koji će biti sprovedeni, a koji su danas usvojeni spremni smo da odgovorimo na svaku namjeru koja se smatra ugrožavanjem svega što nam je garantovano Dejtonskim mirovnim sporazumom. To je politika SNSD-a i to je ono što dugujemo ovom narodu “, rekao je Šuman i podsjetio da je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas kategorično naglasio da će se afirmisati pravo na samoopredeljenje kao odgovor na pokušaj ukidanja Republike Srpske i majorizacije od strane Bošnjaka kroz izmjene Izbornog zakona.
Glavni odbor SNSD-a odbacio je Programsku deklaraciju SDA kao antidejtonsku i antiustavnu, zbog čega traži kao odgovor afirmaciju prava na samoopredjeljenje.
Glavni odbor SNSD-a danas je na sjednici  izabrao za potpredsjednike ove stranke Željku Cvijanović, Radovana Viškovića, Nebojšu Radmanovića, Nikolu Špirića i Igora Radojičića.
Za generalnog sekretara SNSD-a ponovo je izabran Luka Petrović.
Sjednici su pored Jovice Šumana, iz opštine Kozarska Dubica kao članovi Glavnog odbora prisustvovali Radenko Reljić, Rodoljub Topić, Vlado Kaurin, Milovan Barišić, Jelena Lužija, Vladimir Rokić i Drago Ninić.
Izvor:RTRS, RTV KD, foto RTRS, arhiva RTV KD