RK “Sesvete” pojednik prvog dijela “Ježevog kupa”

Rukometni klub “Sesvete Agroproteinka” iz Sesveta pobjednik je prvog dijela ovogodišnjeg desetog  “Ježevog kupa” koji je večeras završen u Kozarskoj Dubici,  a na kome se takmičilo sedam ekipa iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.  Drugo mjesto , sa samo golom manje , osvojila je ekipa “Krim 1” iz Ljubljane , dok su treće bile igračice Rukometnog kluba “Levalea” iz Nikšića. Dubičanke , igračice kluba “Dubica” zauzele su peto mjesto.

Nikola Škorić trener pobjedničke ekipe “Sesvete” rekao je da je ovo drugi put da je u Kozarskoj Dubici , lani sa “Lokomotivom” , a ove godine sa “Sesvetama” , te da je sretan što su osvojili turnir , ali da je moglo biti i drugačije jer je mnogo kvalitetnih ekipa. “U Dubici je zaista lijepo, došlo je i dosta roditelja , ovdje smo lijepo jeli ,  dobro smo ugošćeni , a kada se cijela priča zaokruži ovo je jedno lijepo iskustvo i  rado bi došli i naredne godine” , naglasio je Škorić koji se  zahvalio  domaćinima na gostoprimstvu.

Nika Gavrilović, igračica “Sesveta” kazala je  da je na turniru bilo odlično , te da su  lijepo  primljeni u Kozarskoj Dubici.  “Na turniru mi je najteža bila finalna utakmica, ali je ključna bila naša odbrana i zahvaljujući tome smo pobijedile”, rekla je Nika.

Na turniru je za najboljeg golmana proglašena  Teodora Marković, iz kluba “Levalea” Nikšića, za najboljeg strijelca Mia Jozanović iz ŽRK “Moslavina” , dok je najbolja igračica bila Nika Ocepek  iz kluba “Krim 1” iz Ljubljane.

Organizator ovog jubilarnog turnira za djevojčice 2004.godište je  Ženski  rukometni klub  “Dubica” , a Vladimir Suvajac koji je učestvovao u organizaciji kazao je da je ovogodišnji turnir odlično organizovan od provođenja takmičenja i suđenja , pa do smještaja ekipa . “Ovaj turnir u ženskom rukometu važi za jedan od najboljih u regiji i naša želja je da zadržimo tu poziciju , te da nam dolaze najbolje ekipe”, kazao je Suvajac , te dodao da iduće godine očekuju ekipe iz još nekih susjednih država.

Najboljim ekipama i pojedincima uručeni su pehari , medalje i majice. Pehare je najboljim ekipama uručio Jovica Šuman , predsjednik ŽRK “Dubica”, koji je kazao da je ovaj turnir poslužio kao idealna priprema da se uigraju mlađe igračice za početak prvenstvene sezone.  “Ostali smo praktično bez prvog tima , jer je došlo do smjene generacija. Jedan broj djevojaka je otišao na fakultet , naša najbolja igračica  Jovana Ilić otišla je igarti u podgoričku “Budućnost” , a još neke dobre igračice takođe su otišle u druge klubove . Tako ćemo  na startu prvenstva  u prvom kolu u srijedu  igrati u Goraždu sa mladom ekipom”, rekao je Šuman i naglasio da je cilj “Dubice” ostanak u Premijer ligi BiH.

Drugi dio “Ježevog kupa” biće održan sledećeg vineda , 28. i 29.sepetembra za kategorije godišta 2006. i 2008, a okupiće 18 ekipa. Pokrovitelj “Ježevog kupa” je preduzeće “Total sport”.