Bjelica: Pisanje je za mene strast, katarza

Večeras je u prepunoj velikoj skupštinskoj sali u organizaciji Narodne biblioteke u Kozarskoj Dubici održana  promocija književnog stvaralaštva i druženje sa poznatom književnicom iz Beograda Isidorom Bjelicom.

Isidora je prije Dubice gostovala u Prijedoru, a izrazila je oduševljenje našim gradom i ljudima.

„Prelijepo je da moju novu knjigu „Šta žene žele“ promovišem u Prijedoru , Kozarskoj Dubici i Bijeljini,  to su divni susreti i  sama sam iz ovih krajeva , dobro razumijem ovaj mentalitet i stvarno uživam , mnogo volim ove krajeve i  prirodu“, kazala je Bjelica.

„U knjizi „Šta žene žele“ govorim o tome šta je ljubav . Mi stalno brkamo   s ljubavlju vezanost , posesivnost i ljubomoru, svaki peti dan smo svjedoci da je neko ubio neku ženu , a mi kažemo da je to iz ljubavi, što nije tačno , jer to je patologija. Ja duboko mislim da cijelom Balkanu treba jedno programiranje i reprogramiranje ljubavi jer mi smo zaista zatočenici nekih destruktivnih uvjerenja , kojih , ako se ne oslobodimo, imaćemo generacije žena koje su i dalje žrtve, nesrećne i ugnjetavane i imaćemo nesrećne veze“, kazala je o knjizi Bjelica.

„Pisanje je za mene strast , to je stvarno katarza, vi svaki svoj bol ili patnju možete bukvalno da preobratite u nešto lijepo, u nešto dobro i to je jedna predivna razmjena energije“ dodala je Bjelica.

Danijela Balaban, direktorica Narodne biblioteke kazala je da je izuzetno zadovoljan gostovanjem ove umjetnice u našem gradu.

„Meni je drago što smo uspjeli da organizujemo ovo književno veče i promociju književnog stvaralaštva Isidore Bjelice. Naši čitaoci i naša publika navikli su da poslednjih godina ugostimo poznata imena naše književnosti , pa su zadovoljni što je to večeras poznata književnica iz Beograda“kazala je Balabanova. Ona se zahvalila   doktorici  Dragani Grujić iz Banjaluke, koja je posredovala u dolasku Bjelice u Kozarsku Dubicu, a koja je bila moderator večeri.

Pored toga što je spisateljica, autor više od 80  knjiga ,  Isidora Bjelica poznati je filmski kritičar, autor pozorišnih komada i reditelj.

Na sajmu knjige u Beogradu pojaviće se njen novi roman „Poslednji put“ koji bi trebao da, kako autorica kaže,  stimuliše sve ljude da urade samoprekoračenje, da otkriju  heroja svog srca. To je priča o Isidorinom  boravku u Peruu , u kojoj ima puno humora i  tajni .