Počela rekonstrukcija Doma zdravlja

Zahvaljujući donaciji Vlade Republike Srbije danas su počeli radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja „Kozma i Damajan“ .

Opština Kozarska Dubica dobila je od Vlade Srbije donaciju od 200.000 evra koja će biti utrošena za rekonstrukciju Doma zdravlja  i nabavku novog sanitetskog vozila, 150.000 biće utrošeno za sanaciju, adaptaciju i rekonstrukciju objekata, a 50.000 evra za nabavku novog sanitetskog vozila.

Danas su počeli radovi na dijelu objekta Hitne službe , ulazu od ulice Mladena Stojanovića u kojem će biti locirana Stomatološka služba, a ukupna vrijednost radova koji će biti izvedeni na više lokacija u krugu Domu zdravlja  je 300.000 KM, rekao je načelnik opštine Radenko Reljić .

Kada se završe ti radovi preostaje samo da se uredi još stari objekat u kojem je nekad bio smješten Interni odjel i taj projekat ćemo najvjerovatnije naredne godine kandidovati za program energetske efikasnosti,kojim bi obnovili fasadu , zamijenili stolariju i krovnu konstrukciju,rekao je Reljić i dodao da  za to imamo čvrsta obećanja ministarke Srebrenke Golić.

On je podsjetio da je pri kraju i uređenje ulice Mladena Stojanovića

Reljić je rekao da ova ulica poprima konačan izgled , da će sutra biti uređen prostor između trotoara i potpornog zida i da je pronađen donator koji će  obezbijediti nedostajući dio sadnica Ginko bilobe kako bi se popunio drvored u ovoj ulici.

Mi ćemo u skladu sa svojim mogućnostima i dalje nastaviti da radimo na uređenju našeg grada , kazao  je Reljić .

On je  izrazio zadovoljstvo što se radi na uređenju Domu zdravlja i što Vlada Republike Srbije ima sluha za Kozarsku Dubicu.

Sa zadovoljstvom mogu izjaviti da su danas krenuli radovi na rekonstrukciji i adaptaciji dijelova Doma zdravlja za šta je sredstva od 150.000 evra obezbijedila Vlada Republike Srbije,rekao je direktor ove zdravstvene ustanove Vlado Karagić.

On je naveo da će pored uređenja Stomatološke službe na novoj lokaciji ,u okviru ovog projekta biti postavljena nova ograda u dužini od 125 metara uz ulicu Mladena Stojanovića, da će se promijeniti stolarija na objektu CBR-a, odnosno Fizijatriji , generalno rekonstruisati prostor Ginekologije i Higijensko-epidemiološke službe, zamijeniti krovna konstrukcija na objektu Hitne službe i za kotlovnicu nabaviti novi kotao kapaciteta  700 kilovata.

Sa zadovoljstvom mogu reći da ćemo uz sve ovo što ćemo uraditi sa doniranih 150.000 evra , od Vlade Srbije dobiti i novo sanitetsko vozilo čija je vrijednost 50.000 evra , kazao je Karagić.

Radove na objektu Doma zdravlja izvodi na tenderu izabran izvođač,  dubičko građevinsko preduzeće „Šumil“. Vlasnik ovog preduzeća Milan Šuvak je rekao da će radovi, na više lokacija u krugu Doma zdravlja, trajati narednih šest mjeseci .

On je naveo da je firma „Šumil“ već radila na objektima Doma zdravlja , da imaju potrebno iskustvo i da mu je drago što su dobili i ovaj projekat.

Zahvalio bih se ovom prilikom načelniku opštine koji , bez obzira što su to javni tenderi, uvijek nastoji da projekte u Kozarskoj Dubici rade domaće firme, rekao je Šuvak.

Tokom posljednjeg rata, dubički Dom zdravlja je bio na prvoj borbenoj liniji i pogođen je sa trideset granata. Prethodnih godina značajno je urađeno na njegovoj rekonstrukciji, donacijom Vlade Srbije uređenje se nastavlja , ali u ovoj ustanovi ne planiraju na tome stati .

Već imaju u planu izradu projekta sa kojim će ići prema Vladi Republike Srpske , a kojim bi se od daljeg propadanja zaštitio objekat internog odjela i stomatološke službe koja se sada iseljava.