Sutra u emisiji “Portret” književnica Isidora Bjelica

Sutra na programu Radio-televizije Kozarska Dubica je emisija „Portret“ u kojoj predstavljamo književnicu iz Beograda Isidoru Bjelicu, koja je u našem gradu gostovala 27.septembra.   U  velikoj skupštinskoj sali u organizaciji Narodne biblioteke  Bjelica je, između ostalog,  promovisala svoj novi roman „Šta žene žele“ .

Ona je kazala da je knjiga nastala kao odgovor na brojna pisma u kojima su se čitateljke decenijama ispovijedale i tražile odgovore na pitanja o ljubavi, strasti , braku , sreći i svemu onom što se prećutkuje.  Isidora je autor  nagrađivanih radio-drama, od kojih je najveći uspeh doživjela drama o Isidori Sekulić. Tvorac je niza performansa i umetničkih projekta.

Dobitnik je i dva Beogradska pobjednika za književnost, dva Zlatna bestselera, Samsungove nagrade za kulturu, nagrade Gala pisac TV Politike 2002, Najvoljenije žene 21. vijeka, Karić nagrade za publicistiku i nagrade „Dragiša Kašiković“ , nagrade za književnost studenata Sorbone i mnogih drugih nagrada za brojne humanitarne angažmane. Od otkrivanja da boluje od opake bolesti posvećena je alternativnim načinima lečenja i saznanjima iz te oblasti.

Njena djela prevođena su na engleski, ruski, francuski, slovenački, makedonski i španski jezik.

Sa Isidorom Bjelicom , smo razgovarali o  knjizi “Šta žene žele”  kao i ukupnom književnom stvaralaštvu, te o drugim vrstama umjetnosti kojima se aktivno bavi.

Emisija „Portret“ počinje nakon  Novosti RTKD.