Šeranić na sastanku sa rukovodiocima centara za socijalni rad

Sistem socijalne zaštite traži od svih zaposlenih profesionalizam i ličnu požrtvovanost i zbog toga je važno da se struka socijalnog rada neprestano profesionalno usavršava i napreduje, izjavio je  ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

“Jedan od zadataka svih nas jeste ažurno vođenje evidencije korisnika prava i usluga u socijalnoj zaštiti kako bismo u svakom momentu bili u mogućnosti da uočimo potrebe i kvalitetnije i bolje ciljamo socijalnu zaštitu u opštinama, ali i strateški planiramo razvoj socijalne zaštite”, poručio je Šeranić, koji je u Banjaluci održao sastanak sa rukovodiocima centara i službi za socijalni rad u Srpskoj, kao i predstavnicima lokalnih zajednica.

On je naglasio da je takav pristup u skladu sa Programom ekonomskih reformi Republike Srpske za period od 2019. do 2021. godine.

Teme sastanka bile su primjena izmjena i dopuna zakona iz oblasti socijalne i dječije zaštite, te uvođenje novih i proširivanje postojećih prava za korisnike, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na sastanku,kome su prisustvovala i dva predstavnika Centra za socijalni rad Kozarska Dubica,  razgovarano je i o potrebi veće uključenosti lokalnih zajednica u podršku centrima za socijalni rad, posebno u domenu broja stručnih radnika.