Ekipa Doma zdravlja “Kozma i Damjan” najbolja u kuvanju paprikaša

Turističko-privredno-kulturna manifestacija “Kestenijada 2019” u Kostajnici završena je proglašenjem pobjednika takmičenja u kuvanju paprikaša u kome je učestvovalo 65 ekipa, a najbolja je bila ekipa Doma zdravlja “Kozma i Damjan” iz Kozarske Dubice.

Na takmičenju “Kotlić Kestenijade” učestvovale su ekipe iz Kostajnice, Novog Grada, Kozarske Dubice, Prijedora, Gradiške, dvije iz Srbije i jedna iz Hrvatske.
Najboljoj ekipi nagradu od 100 KM i pehar sinoć je uručio ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović.

Direktor Turističke organizacije opštine Kostajnica Branka Kukrika rekla je Srni da je, prema ocjeni žirija, drugo mjesto i 80 KM pripalo ekipi “Kajak” iz Kostajnice, dok je treće osvojila ekipa Osnovne škole “Petar Mećava” iz Kostajnice koja je dobila 50 KM.

Ona je dodala da je nagradu za najuređeniji sto osvojila ekipa “Mala stanica” iz Prijedora.
Prema njenim riječima, opština Kostajnica je za takmičare koji su pripremali paprikaš, a zatim ga podijelili sa posjetiocima, obezbijedila 130 kilograma mesa, dok je za tri dana, koliko je trajala “Kestenijada”, za besplatnu degustaciju ispečeno dvije tone kestena koji je takođe obezbijedila opština.

Organizator manifestacije je opštinska Turistička organizacija, a generalni pokrovitelj opština Kostajnica.

Izvor : “Srna “