U “Mjestu susreta starijih osoba” o ustavnim promjenama

„Ustavne promjene u BiH-izmjena ustava u BiH iz ženske perspektive“  naziv je predavanja kojeg su juče održali predstavnici Fondacije Udružene žene Banjaluka za korisnike „Mjesta susreta starih osoba“ u našoj opštini.

Razgovaralo se o tome da BiH ima 13 Ustava,BiH i RS imaju  Ustav,svaki od deset kantona Federacije svoj Ustav uz Ustav Brčko Distrikta, te o tome kako neki nedostaci utiču na građane u našoj zemlji.

Navedeno je da žene i muškarci nemaju ista prava, da je dosta primjera diskriminacije žena, te da socijalna,zdravstvena i porodična zaštita bi trebala biti ista u cijeloj zemlji,saopšteno je iz udruženja „Putevi mira“.

Da podsjetimo, da se pored ovakvih tematskih predavanja, u ovim namjenskim prostorijama za druženje korisnika iz reda starije populacije na mjesečnom nivou održavaju  i dva predavanja koje vode socijalni radnik i doktor porodične medicine na različite teme.

Korisnici su veoma zainteresovani za ove aktivnosti, i predavanja prati njih dvadesetak, kažu u Putevima mira.

„Mjesto susreta starih osoba“ nudi i druge mogućnosti, u cilju poboljšanja kvaliteta života,te pružanja psihosocijalne podrške usamljenim, bolesnim i starijim osobama.

Nedavno su druženjem svojih korisnika u Restoranu 93 obilježili 1.oktobar-Međunarodni dan starih osoba.