Fudbaleri sa poklonima posjetili vrtić

Povodom „Nedjelje djeteta“ predstavnici Fudbalskog kluba „Borac“ danas su sa poklonima posjetili mališane dječijeg vrtića „Pčelica“.

Igrači- kadeti , treneri omladinskog pogona i predsjednik Uprave kluba Rodoljub Topić obišli su sve starosne grupe , družili se sa mališanima i podijelili 200 majica sa amblemom Fudbalskog kluba „Borac“.

Mi svake godine praktikujemo  da u „Nedjelji djeteta“  dođemo u vrtić i djeci poklonimo dresove, majice, ali i da se upoznamo sa mališanima iz  starije vrtićke grupe koji su u uzrastu kada već mogu da treniraju, kazao je Topić.

On je rekao da tako njeguju prijateljstvo sa vrtićem i djecom tog uzrasta  , jer upravo su oni ,kao i djeca prvog i drugog razreda osnovne škole ,u najboljem dobu za početak treninga i bavljenja sportom , ne samo fudbalom ,nego i bilo kojim drugim sportom.

Topić je pozvao i ostale dubičke sportske klubove da posjete vrtić ,kako bi svi zajedno djecu usmjerili  ka bavljenju sportom.

Direktor vrtića Gordana Radović zahvalila se „Borcu“ na posjeti i poklonima , te istakla da su posjete sportista ovoj ustanovi izuzetno važne , jer  i sami imaju cilj da kod djece razvijaju ljubav prema sportu i zdravom životu.

Ovo nije prva posjeta fudbalera Dječijem vrtiću „Pčelica“ , oni su i ranije dolazili da poklonima obraduju naše mališane , dodala je Radovićeva.

A da se ljubav prema sportu  rađa  u najmlađem dobu potvrdio  je mladi fudbaler „Borca“ Marko Gligić , on se sa svojim klupskim drugarima danas družio sa mališanima iz vrtića.

Gligić je rekao da je i on fudbal zavolio u najranijem dobu , te svim budućim fudbalerima poručio da je najvažnije ne odustati.

Djeca su  oduševljeno dočekala  igrače „Borca“ i poklone ,a kako su u vrtiću  naučili da se za poklone treba i zahvaliti , fudbelerima su se odužili poklonima koje su sami izradili.