Udruženju “Rastimo zajedno”uručena donacija kompanije “Mikrofin”

Djeca iz Udruženja roditelja, djece i omladine „Rastimo zajedno“ u Kozarskoj Dubici ubuduće će imati priliku da se zabave, ali i zarade novac za džeparac, zahvaljući donaciji Mikrokreditnog društva „Mikrofin“ koje im je doniralo bedžomat.

Ova mašina će im pomoći da se društveno aktiviraju, ali i da budu u prilici da zarade novac od izrade prigodnih bedževa, koji su u posljednje vrijeme ponovo u trendu, kaže šef gradiške filijale „Mikrofina“ Duško Latković.

On  ističe da su se odlučili da pomognu udruženju „Rastimo zajedno“, nakon što su se uvjerili sa koliko predanosti i pažnje rade sa djecom sa posebnim potrebama.

„Mi, kao domaća firma, na razne načine ulažemo u zajednicu u kojoj poslujemo. Veliko nam je zadovoljstvo što smo danas u prilici da ovoj, zaista posebnoj djeci poklonimo jednu zanimljivu mašinu namijenjenu radnoj terapiji u grupama. Na ovaj način djeca razvijaju funkcionalne sposobnosti, a istovremeno uživaju u društvenoj interakciji“, rekao je Latković.

Preuzimajući  donaciju predsjednik Udruženje roditelja, djece i omladine sa posebnim potrebama „Rastimo zajedno“ Marija Arnautović zahvalila se za donaciju, te istakla da će im biti od posebne koristi u svakodnevnom radu sa djecom.

Ona je kazala da udruženje „Rastimo zajedno“ u Kozarskoj Dubici okuplja 50 članova , od toga 30 aktivnih , da se djeca kroz brojne radionice druže i stiču nova znanja i to je vrijeme za njih dragocjeno.

„Ovoj djeci je potrebna stalna pažnja društvene zajednice, ali i pomoć kako bi mogli da rade, u skladu sa svojim mogućnostima, i da od toga ostvare neki prihod. Upravo iz tog razloga, u dogovoru sa „Mikrofinom“, odlučili smo se za mašinu za izradu bedževa, koja će nam biti od velike pomoći u svakodnevnom radu sa njima“, rekla je Arnautović.

Kao društveno odgovorna kompanija „Mikrofin“ tradicionalno organizuje i podržava različite humanitarne akcije. Na taj način  pružaju pomoć onima kojima je najpotrebnija, ali i dodatno podižu svijest o humanitarnom radu i njegovom značaju, posebno kada su u pitanju djeca i njihove potrebe.