Časopis Topola i Knjiga sjećanja na sajmu knjiga u Beogradu

Izdanja Javne ustanove Spomen-područje Donja Gradina – peti broj časopisa “Topola” i Knjiga sjećanja biće danas promovisani na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, najavljeno je iz ove javne ustanove.
U petom broju naučnog časopisa “Topola” 15 autora je na 290 strana predstavilo nove činjenice i saznanja dobijena upotrebom naučne metodologije, sa mogućnošću provjere izvora, te kvalitetnim sintetičkim pregledom dosadašnjih rezultata nauke.

Glavni ciljevi časopisa su istraživanje istorije šire okoline Kozarske Dubice, istorije genocida na području Nezavisne Države Hrvatske, sa akcentom na koncentracioni logor Jasenovac i njegovo najveće stratište Donja Gradina.

Časopis “Topola” izlazi jednom godišnje u tiražu od 300 primjeraka, a dostupan je i na zvaničnoj stranici Javne ustanove Spomen-područje Donja Gradina.
Promocija će biti održana na štandu Republike Srpske od 15.30 časova, a o novim izdanjima govoriće glavni i odgovorni urednik Tanja Tuleković, član Redakcije Dejan Motl i recenzent Željko Vujadinović.