U oktobru pregledano 1.128 pacijenata

Služba hitne pomoći u dubičkom Domu zdravlja „Kozma i Damjan“ u oktobru ove godine pregledala je   1.128 pacijenata , kazala jer Dragica Mirosav, glavna medicinska sestra, što je na prošlogodišnjem nivou za taj period.

Od ukupnog broja pregledanih pacijenata , 114  je upućeno na bolničko liječenje u jedan od medicinskih centara Gradiška , Prijedor ili Banjaluka,  a za 19 pacijenata urađen je  rendgen-snimak u Domu zdravlja. Pacijenti se najčešće javljaju zbog hipertenzije, bola u grudima , temperaturom , reumatskim i stomačnim tegobama , te različitim povredama, a  u poslednje vrijeme i sa respiratornim infekcijama, istakla je Mirosav , te dodala da je pružena hitna medicinska pomoć kod 12 lica koja su povrijeđena u saobraćajnim nezgodama.

Ekipa Hitne pomoći je u oktobru obavila u popodnevnim časovcima 102 previjanja kao i injekcinu terapiju kod pacijenata iz amulante porodične medicine.

Od 1.aprila ove godine Služba hitne pomoći ima novu organizaciju , radi samostalno,  bez timova porodične medicine ,  ima četiri ekipe koje rade po 12 časova, a ekipu čine ljekar , dvije medicinske sestre i vozač.