Obilježen Dan srednjoškolaca u SŠC “Nikola Tesla”

Kvizom znanja , izložbom učeničkih radova , te sportskim nadmetanjima danas je u Srednjoškolskom centru „Nikola Tesla“ obilježen 17.novembar Međunarodni dan srednjoškolaca. To je potvrdila Vesna Radonjić , pedagog u srednjoškolskom centru, koja je  je kazala da se Međunarodni dan srednjoškolaca  obilježava od 2009.godine u svim školama u BiH , te da današnja takmičenja organizuje  Savjet učenika škole.

„Danas smo postavili izložbu učeničkih likovnih radova ,  organizovali smo kviz znanja , te sportska nadmetanja. Kviz je iz opšte kulture , a takmiče se učenici gimnazije, farmaceutske i fizioterapeutske struke, te mašinske i poljoprivredne škole“, kazala je Radonjićeva.Ona je dodala da je rezultat u drugom planu , a da je važnije druženje đaka i sticanje nekih novih znanja.

Senada Zlokapa , direktorica Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“ kazala je da se u ovoj školi  Dan srednjoškolaca tradicionalno obilježava svečano i radno , ali je pohvalila i uspjeh ekipe  srednjoškolki u rukometu.

„ Ženska rukometna ekipa naše škole ide na svetsko prvenstvo školskih ekipa , kao tim koji je već nekoliko godina drži prvu poziciju na regionalnim i republičkim takmičenjima u rukometu. Svjetsko prvenstvo biće održano u Beogradu u maju iduće godine“, potvrdila je Zlokapa.

Učenica trećeg razreda Fizioterapeutske  škole Nikolina Dodoš , predsjednica Savjeta učenika kazala je da je ovo samo jedna od aktivnosti koju organizuje savjet. „Projekat  ljetna učionica  aplicirali smo kod Omladinske banke i očekujemo pozitivan odgovor, a učestvovali smo u gotovo svim humanitarnim akcijama koje se provode na nivou opštine i šire“, istakla je Dodoševa.

Nakon kviza znanja  druženje srednjoškolaca povodom njihovog dana nastavljeno je sportskim takmičenjima.

Organizovanje kvizova znanja i takmičenja srednjoškolaca, doprinijeće  njihovom ličnom napretku i  usavršavanju i sasvim sigurno pomoći im da obogate svoja znanja i  razvijaju se u oblastima u kojima će ubuduće  studirati i praviti svoje karijere.