Uspješno organizovan i treći “Rukomet iz bloka”

Brojni Dubičani,kao i dubički rukometni klubovi,i ove godine podržali su „Rukomet iz bloka“, treći humanitarni događaj  ovog tipa u našoj opštini,na kome se prikupljaju sredstva za socijalno-ugrožene višečlane porodice.

U Sportskoj dvorani priređene su revijalne utakmice koje su igrali sportisti  iz dubičkih rukometnih klubova „Kozara Mlijekoprodukt“,“Dubica“ i „Knežopoljka“.

Manifestacija je počela sa mini rukometom u kome su učestvovali najmlađi rukometaši, zatim su se izvodili sedmerci te druga takmičenja u kojima  je učestvovala i publika.

Mladen Matijašević,član organizacije „Srbi za Srbe“ iz Beograda već 12 godina, kaže da humanitarne događaje ove vrste organizuju širom svijeta, i da su samo turnira u ovog godini imali 45.

„Iz godine u godinu turniri sve više rastu,dolazi sve veći broj ljudi, i Kozarska Dubica je definitivno prepoznala humanitarni karakter onoga čime se mi bavimo“,kazao je Matijašević.

U Kozarskoj Dubici večeras je bio i Nikola Cvijanović,član organizacije iz Njemačke.

„Registrovani smo 2014.godine u Njemačkoj, napredujemo dobro u sakupljanju donacija, sve više i bolje se organizujemo,širimo našu priču i nadamo se samo daljem radu i uspjehu“,izjavio je Cvijanović.

Gosti večeri i ove godine  bila su poznata imena iz svijeta rukometa, Srđan Trivundža,Bojan Ljubišić, te naš Dubičanin Duško Čelica.

„Meni je velika čast da mogu da budem dio ovakvog jednog projekta,i svaki put se veoma rado odazovem na poziv.Ovo je prilika da upravo sa onim dijelom života koji smo dali sportu skrenemo građanima pažnju da se bave rukometom,a ujedno i da sakupimo određeni iznos sredstava za humanitarne potrebe“,izjavio je Trivundža.

Bojan Ljubišić,koji je prije nekoliko dana proglašen i za najboljeg sportistu Srpske u 2019.godini, kazao je da je na ovoj manifestaciji svake godine dobra organizacija i odziv publike kako bi se sakupilo što više novaca za pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

Dubičanin Duško Čelica koji trenutno igra u Izraelu, kaže da mu je drago što je dio ove manifestacije svake godine te da će se potruditi da tako bude i ubuduće.