Košarac posjetio OO SNSD

Član Izvršnog komiteta SNSD-a Staša Košarac razgovarao je danas sa predsjednikom Opštinskog odbora SNSD-a u Kozarskoj Dubici Jovicom Šumanom i drugim stranačkim zvaničnicima o aktivnostima u predizbornom periodu i stanju u privredi opštine.
Košarac je novinarima rekao da snažne poruke koje dolaze iz opštinske organizacije SNSD-a u Kozarskoj Dubici imaju za motiv da se ostvari još bolji izborni rezultat na predstojećim lokalnim izborima nego ranije.

“To potvrđuje našu opredijeljenost da nastavimo implementirati politike SNSD-a u opštini Kozarska Dubica kroz izbor načelnika i strukture odbornika, koje će zajedno sa našim koalicionim partnerima pratiti vrlo jasno razvijenu strategiju razvoja lokalne zajednice”, rekao je Košarac.

On ističe da se današnji sastanak odnosio na redovne stranačke aktivnosti pred predstojeće lokalne izbore.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Kozarskoj Dubici Jovica Šuman izjavio je da su u toj opštinskoj organizaciji u toku pripreme za lokalne izbore u oktobru.

“Od ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staše Košarca očekujemo veliku podršku i pomoć. Razgovarali smo o stanju u opštini, o oblastima u kojima Savjet ministara može pomoći, ali i o stanju u nekim dubičkim firmama”, rekao je Šuman.

On je naveo da se to prvenstveno odnosi na preduzeće “Hemijska prerada kukuruza”, kojim rukovodi.

“Turska je uvela izvozne kvote od 20.000 tona, a mi pokušavamo da ih povećamo. Tursko tržište je ogromno i ima moć da primi kompletan asortiman naših proizvoda, što bi nam mnogo značilo jer je tu cijena za nekih 30 odsto veća nego u okviru EU”, naveo je Šuman.

On je rekao da je ministar Košarac iskazao razumijevanje i spremnost da pomogne u rješavanju tih problema i dodao da očekuje da se izvozne kvote podignu bar za 30 odsto.