Organizovano “Lovačko veče” u povodu 110 godina postojanja LU “Jelen”

Povodom 110 godina postojanja I rada,Lovačko udruženje “Jelen” večeras je u Sali Đurđević organizovalo tradicionalnu svečanost “Lovačko veče”.

U prisustvu velikog broja učesnika, lovaca iz naše I susjednih opština, te značajnih zvanica, priredili su bogat program.

Predsjednik udruženje “Jelen” Slobodan Borojević  rekao je da I ove godine na ovoj manifestaciji organizuju tombolu sa 80 nagrada ,a glavne  nagrade su lovačka puška I lovački karabin.

“Protekla godina za nas bila je veoma uspješna.Ostvarili smo sve ono što je predviđeno godišnjim planom, u naše lovište smo uvezli 65 jedinki živog zeca i 300 jedinki fazana, I istu količinu planiramo uvesti I ove godine kako bi se dalje lovište unapređivalo i razvijalo.”,rekao je Borojević.

Predsjednik Skupštine lovačkog udruženja u našoj opštini Mile Zeljić rekao je da su danas održali I redovnu sjednicu Skupštine na kojoj je usvojen godišnji izvještaj.

“Ovo je društvo koje radi puno,prije svega bavimo se lovom,zaštitom divljači,unošenjem nove divljači I gradnjom.Na nivou RS poznati smo kao društvo najvećih graditelja,obnavljamo stare domove,ove godine planiramo na području sekcije Pucari obnoviti jedan objekat”,rekao je Zeljić.

Načelnik opštine Radenko Reljić rekao je da će opština Kozarska Dubica uvijek nastojati pomoći rad ovog udruženja kako bi ono opstalo,a kao mali znak pažnje, za večerašnju manifestaciju donirali su im pušku koja će biti nagrada na tomboli.

Dragoljub Bojanić,direktor Banjalučkog sajma rekao je da je dubički “Jelen” jedan od osnivača Sajma lova I ribolova u Banjaluci ,te da su redovni izlagači  I imaju aktivno učešće.

Lov nije rezervisan samo za muškarce, I lovom se u posljednje vrijeme sve više bave I dame.Manifestaciji je prisustvovala I najstarija žena lovac na našem području,Vinka Zgonjan izNovog Grada koja se lovstvom bavi gotovo 40 godina.

Na nivou republike formiran je I Damski klub RS na čijem je čelu Jelena Novaković iz naše opštine.

“Postojimo dvije godine I imamo 120 članica. Sve više dama prepoznaje ljepotu lovstva, ne samo odstrela, nego druženja što lov zapravo I jeste”,kazala je Novakovićeva.

Manifestaciji je prisustvovao I ministar rada I boračko invalidske zaštite u Vladi RS Duško Miliunović, opštinski funkcioneri, te druge brojne zvanice.

Lovačko udruženje „Jelen“ ima više od 550 članova koji su raspoređeni u šest sekcija, a pokriva područje veće od 47 hiljada hektara.