Dubički planinari na Lisini

Planinarsko sportsko društvo “Pecija” u sklopu aktivnosti Planinarskog saveza Republike Srpske učestvovalo je u nedjelju 1.marta  na tradicionalnoj planinarskoj akciji  na Kozari “Osmomartovski uspon na Lisinu 2020”.

Organizator planinarske akcije je Planinarsko alpinističko orijenrtacioni klub „Banja Luka“ u saradnji sa Planinarsko sportskim društvom  „Previja“  iz Lamovite.

Planinari su prošli stazu dugu 20 kilometara ,  iz zaseoka Pavići prema najvišem vrhu Kozare  Lisina , 978 metara nadmorske visine, a  zatim se spustili  u Planinarski dom “Previja” i završili u mjestu Gornja Lamovita.

„Planinarska staza  je bila srednje zahtjevna i rekreativnog karaktera na kojoj su učesnici bili od najmladjih učenika do rekreativaca starije dobi. U Planinarskom domu “Previja“ je pripremljen ručak za sve učesnike  pohoda i mi se zahvaljujemo  organizatoru na gostoprimstvu i lijepom planinarskom druženju“ kazala je Slavica Drvenica predsjednica „Pecije“.

Sledeća planinarska akcija u sklopu Planinarskog saveza Republike Srpske  je tradicionalni zimski uspon na Dimitor, 1.483 metra nadmorske visine, a  planirana je za 15.mart.