Najmlađi članovi biblioteke izrađivali čestitke

Juče je u Narodnoj biblioteci održana osmomartovska radionica za najmlađe članove biblioteke.

Mališani uzrasta od 4 do 6 godina su se družili sa profesoricom razredne nastave Danijelom Trkulja, koja svake subote u Narodnoj biblioteci vodi i osmišljava dječiju radionicu “Kreativni nered”.

Mališani su pjevali i recitovali pjesmice, a potom su bili vrijedni i za svoje mame izradili osmomartovske čestitke.

Cilj ovog druženja je da se na zabavan način djeci približi biblioteka i ljubav prema knjigama zbog čega je i članarina za sve mališane do prvog razreda besplatna.

„Zbog prehlade koja je prisutna trenutno u ovom uzrastu na radionici nisu učestvovali svi mališani koji su članovi biblioteke ali ipak mi smo zadovoljni odazivom i raduje nas to što svi oni redovno i pored radionica rado posjećuju naše dječije odjeljenje“,kazala je Danijela Balaban direkotor ove ustanove. Ona je pozvala još jednom sve roditelje da posjete biblioteku sa svojim mališanima i da ih učlane u biblioteku.

„Neka zajedno sa nama razvijaju ljubav prema pisanoj riječi, jer pored mnogobrojnih slikovnica i knjiga zanimljivih njihovom uzrastu ,mi se potrudimo da organizujemo još poneki sadržaj kojim ćemo ih razveseliti“,kazala je Balabanova.