Sporazum o saradnji sa Muzejom Vojvodine

U Novom Sadu zaključen je Sporazum o saradnji između Javne ustanove “Spomen-područja Donja Gradina” i Muzeja Vojvodine koji se odnosi na zajedničko djelovanje pri realizaciji kulturnih manifestacija, zaštiti istorijske i umjetničke baštine, muzeologiji, rekla je  direktor ovog spomen-područja Tanja Tuleković.

Ona je istakla da se Muzej Vojvodine bavi i stradanjem stanovništva Vojvodine za vrijeme Nezavisne Države Hrvatske, te u sastavu svoje stalne postavke imaju značajne dokumente, predmete i fotografije.

“Razmjenjujući iskustva došlo se na ideju o realizaciji zajedničkih projekata, te su već dogovoreni konkretni koraci na pripremi izložbe povodom obilježavanja 75 godina od proboja logoraša iz koncentracionog logora `Jasenovac`, kao i na formiranju zajedničkog izdavačkog savjeta”, istakla je Tulekovićeva.

Saradnja je zaključena na osnovu Memoranduma o saradnji između Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstva kulture i informisanja Srbije za period 2017–2021. godine.

Sporazum o saradnji između Javne ustanove “Spomen-područja Donja Gradina” i Muzeja Vojvodine zaključen je u Novom Sadu u srijedu, 4. marta.