Članice Aktiva žena Socijalističke partije večeras proslavljaju 8.mart

Tradicionalnu proslava međunarodnog dana posvećenog  ženama organizovao je večeras Aktiv žena Opštinskog odbora Socijalističke partije Kozarska Dubica.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik dubičkih socijalista i ministar rada i boračko –invalidske zaštite RS Duško Milunović i predsjednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Slobodan Protić.

Predsjednica Aktiva  Jelica Cikota je kazala da žene u  ovoj partiji zauzimaju veoma važno mjesto, da daju istinski doprinos političkom radu partije i da u svom radu imaju podršku rukovodstva.

 Socijalistička partija je uvijek imala obzira prema ženama ,ali mislim da smo se i mi same za to izborile, za svoje mjesto i cilj , jer ako nemate pred sobom jasan cilj jako teško se izboriti za bilo šta u životu, kazala je Cikota.

Ona je naglasila da su žene socijalisti uvijek imale cilj i da ga i dalje imaju, te da i u ovoj izbornoj godini Aktiv žena Socijalističke partije u Kozarskoj Dubici već ima program šta će raditi od januara do oktobra mjeseca.

Cikota je večeras poručila ženama da se i dalje moraju boriti za svoje mjesto i svoja prava.

Mi ovdje imamo sreće , žene su se u ovom dijelu Balkana izborile za svoja prava, međutim tamo negdje u svijetu žene se za to još uvijek bore i ne trebaju da stanu, već da se i dalje bore za mjesto koje im pripada,istakla je Cikota.

Čestitajući  damama, drugaricama 8.mart predsjednik dubičkih socijalista i ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi RS Duško Milunović  je  rekao da je Aktiv žena socijalista u našoj opštini izuzetan , sjajan.

„Žene nisu samo ljepši , nego puno bolji dio naše partije, one su u suštini nosioci mnogih aktivnosti , prije svega humanitarnih . U protekloj godini tih aktivnosti je bilo puno , bilo ih je dosta i u ovoj godini, pa su čak i ovo veče na nekakav način podredile tome organizujući tombolu u humanitarne svrhe, gdje će sva prikupljena sredstva uručiti jednoj porodici u našoj opštini koja teško živi“,rekao je Milunović.

On je kazao da je socijalistička ideja u prirodi žene.

Ona je majka , baka , brine o drugim članovima domaćinstva i čitav svoj život nesebično podređuje tome, a takve su i u našoj partiji one su najaktivnije i nosioci su mnogih aktivnosti, ističe Milunović.

On je  svim ženama poželio da budu okružene pažnjom svaki dan u godini ,kao što su tom pažnjom okružene i za 8.mart.

U osmomartovskoj proslavi članica Aktiva žena dubičkih socijalista učestvovao je i predsjednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Slobodan  Protić.

„Osmi mart i borba za prava žena jesu dio nečega što je istorija i tradicija Socijalističke partije jer borba za prava žena je bila u prvo vrijeme borba za prava radnika ,a onda i za prava žene.Mi baštinimo tu tradiciju i kao jedan veliki politički brend, ponosni smo na tu činjenicu“, rekao je Protić.

On je kazao da je Socijalistička partija u Kozarskoj Dubici stabilna i da očekuju dobre rezultate na lokalnim izborima , te da je jedan od važnih segmenata rada socijalista u ovoj opštini upravo rad žena socijalista.

Ja im želim sve najljepše , želim građankama Kozarske Dubice sve najbolje za njihov praznik, da ne bude samo jedan dan kada su one poštovane , neka im svaki dan bar malo liči na 8. mart,kazao je Protić.

On im je poručio da budu svjesne da su one bolji dio ovog svijeta i da se za to moraju izboriti.

U dobrom raspoloženju i veseloj atmosferi protiče  večerašnja  proslava međunarodnog dana posvećenog ženama koju su u sali „Vodovod“ organizovale članice Aktiva žena Opštinskog odbora Socijalističke partije Kozarska Dubica.