Proslava 8.marta u Demokratskom narodnom savezu

U sali preduzeća “Vodovod” večeras je proslavu 8. marta, Međunarodnog dana žena organizovao za svoje članice Odbora žena Demokratskog narodnog saveza Kozarska Dubica. Svečanost je  obraćanjem članicama stranke otvorila predsjednica Opštinskog odbora žena DNS-a Tanja Tuleković koja je   svim ženama poželjela srećan 8.mart, mogo ljubavi, sreće , pošovanja i prosperiteta.

„Odbor žena DNS-a Kozarska Dubica sastoji se od 36 aktiva raspoređenih na području opštine i samom tom strukturom spada u jedan od bolje organizovanih odbora žena na području RS“, rekla je Tulekovićeva.

„Naše žene su aktivne kada su u pitanju i humanitarne i društvene akcije, vrlo rado se odazivaju, a značajan je i broj žena koje su na rukovodećim funkcijama i njihov rad je prepoznatljiv kako na lokalnom tako i na republičkom nivou. Ovaj odbor ima maksimalnu podršku predsjednika Darka Banjca i samim tim imamo sve uslove za rad“, dodala je Tanja Tuleković.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Darko Banjac je čestitao svim damama u Kozarskoj Dubici  i u Republici Srpskoj  8. mart, ističući da je svaka žena stub porodice i da drži sva četiri ćoška kuće.

„Demokrtaski narodni savez Kozarska Dubica ima jak Odbor žena, koji predvodi Tanja Tuleković,  imamo i odbornicu , a ove godine će na listama DNS-a biti 40 do 50 odsto žena. Mi smo od prošle godine počeli da organizujemo proslavu 8.marta i ove godine proslavi prisustvuje  više od  260 žena, što znači da je svake godine  taj broj  veći“, naglaso je Banjac .

„Ja bih pozvao sve dame da se što više uključuju u politiku , da što više učestvuju u odlučivanju , jer ipak žene su organizovanije, jasnije, govore što misle. Kada je riječ o Demokratskog narodnom savezu od 11 pozicija na pet imamo žene , naše direktorice i šefice odsjeka, tako da će naša politička stranka , ako ovim tempom nastavi, na čelu imati u nekom narodom periodu ženu“, rekao je Banjac.

Odbor žena DNS-a  je najavio da će ove godine, osim humanitarnih akcija i predizbornih aktivnosti,  organizovati i predavnja, seminare i okrugle stolove posvećeni pravima žena, preventivnoj i zdravstvenoj zaštiti, unapređenju položaja žena na selu i slično.