Jovana Šuman još jednom prvoplasirana na takmičenju iz matematike

U gradiškoj Gimnaziji juče je održano 27. Regionalno takmičenje iz matematike, a na kojem je Jovana Šuman učenica prvog razreda Gimnazije Srednje škole „Nikola Tesla“ Kozarska Dubica  osvojila prvo mjesto u kategoriji svojih vršnjaka.

Direktor Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” Senada Zlokapa izrazila je zadovoljstvo postignutim rezultatom, te čestitala učenici i profesorici matematike Vanji Babić, koja je Jovanu pripremala i pratila na takmičenju.

Takmičenje je organizovao Republički pedagoški zavod u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, a učestvovala su 44 učenika iz osam srednjih škola sa područja Republike Srpske i to, Gimnazija Prijedor, Elektortehnička škola Prijedor, Gimnazija „Petar Kočić“ Novi Grad, Gimnazija Prnjavor, „Tehnička škola“ Gradiška, Srednjoškolski centar „Nikola Tesla“ iz Kozarske Dubice i Gimnazija Gradiška.

Takmičenje iz matematike održano je za učenike prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda srednjih škola.

Jovana Šuman je ranijih godina, takođe, bila prvoplasirana na takmičenjima iz matematike. U osmom razredu pobijedila je na republičkom, te je učestvovala na državnom, a u devetom razredu je bila prvoplasirana na regionalnom takmičenju, učestvovala na republičkom i plasirala se na državno takmičenje.