Mateja Klincov i Ivana Ćurin pobjednice takmičenja iz istorije i pravoslavne vjeronauke

Osnovna škola „Majka Knežopoljka“ bila je domaćin dva takmičenja  na kojima su učestvovali dubički osnovci.

Protekle subote , za učenike od 6. do 9. razreda, održano je takmičenje iz predmeta Istorija, učestvovalo je pet  takmičara, a najviše znanja  pokazala je Mateja Klincov učenica 9.razreda škole „Vuk Karadžić“ kojoj je mentor bio nastavnik Savan Janković.

Drugo mjesto osvojila je učenica 8.razreda iz škole „Majka Knežopoljka“ Danijela Rodić,  isti razred pohađa i trećeplasirana Jovana Semiz iz škole „Vuk Karadžić“ , dok su četvrto i peto mjesto osvojile učenice 7.razreda Irena Trkulja iz škole „Sveti Sava“ i Natalija Šipka iz škole „Majka Knežopoljka“.

Iz ove škole je i Ivana Ćurin , pobjednik opštinskog takmičenja iz predmeta Pravoslavna vjeronauka, koje je  u školi „Majka Knežopoljka“ za učenike šestog razreda održano sedam dana ranije, odnosno 29.februara. Ivanin mentor bio je sveštenik Željko Jevđenić.

Drugoplasirana na ovom takmičenju bila je Milica Lukač iz škole „Sveti Sava“, dok su treće i četvrto mjesto osvojile učenice škole „Vuk Karadžić“  Mia Knežević i Sara Mitrović.

Prvoplasirane takmičarke , predstavnice dubičkih osnovaca očekuju regionalna takmičenja, Ivana Ćurin takmičenje nastavlja 28.marta , a  Mateja Klincov 4.aprila.