Milunović: Za banjsku rehabilitaciju penzionera ove godine 300.000 KM

Program banjskog liječenja i rehabilitacije penzionera sa najnižim primanjima, koji je prvi put u Republici Srpskoj realizovan lani , biće nastavljen i u ovoj godini.U 2019.godini  programom je bilo obuhvaćeno 400 penzionera iz svih dijelova Srpske,a među njima i osam iz Kozarske Dubice.

Vlada Republike Srpske je prošle godine obezbijedila 200.000 KM za banjsku rehabilitaciju koja se posredstvom udruženja penzionera provela u banjama Srpske .

Ove godine ta su sredstva povećana na 300.000 KM i to je u suštini pokušaj Vlade da koliko-toliko poboljša položaj vrlo osjetljive kategorije u našem društvu, kazao je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović za Radio-televiziju Kozarska Dubica.

On je podsjetio da je ove godine vršeno i redovno usklađivanje penzija .

„One su usklađene sa rastom potrošačkih cijena i rastom plata u prošloj godini i to je iznosilo 3,11 posto. Istina je da su penzije male i da je to malo,ali ovo povećanje ,na ovom redovnom usklađivanju, je najveće od 2013.godine“, naveo je Milunović.

On je istakao da će Vlada RS pratiti punjenje Fonda PIO i budžeta RS , te da će ukoliko sredstva dozvole doći  i do vanrednog usklađivanja penzija u toku ove kalendarske godine .