Granična policija: Primjenjuje se odluka Savjeta ministara

Granična policija BiH primjenjuje odluke Savjeta ministara kojima se zabranjuje u BiH ulazak stranim državljanima sa područja sa intenzivnom transmisijom virusa korona, potvrđeno je Srni u Graničnoj policiji.
Savjet ministara donio je juče odluku o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH, koje je Granična policija počela da sprovodi.

Prema ovoj odluci, zabranjuje se ulazak stranim državljanima koji ulaze u BiH sa područja sa intenzivnom transmisijom virusa korona, a posebno iz kineske provincije Vuhan, Južne Koreje, Japana, Italije, Irana, Francuske, Rumunije, NJemačke, Austrije, Španije, Švajcarske i Belgije.

Stranac može ući u BiH isključivo sa važećim pasošem, a stranom državljaninu kojem se zabranjuje ulazak na teritoriju BiH Granična policija BiH, na njegov zahtjev, izdaje rješenje o odbijanju ulaska u skladu sa Zakonom o strancima.

“Drugi strani državljani mogu ući ukoliko imaju važeći pasoš. Niko od stranih državljana ne može ući sa ličnom kartom, već isključivo sa pasošem”, rekla je Srni portparol Granične policije Franka Vican.

Prema njenim riječima, državljani BiH koji dolaze iz inostranstva moraju u samoizolaciju i to su mjere koje su predložili iz Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara.

Izvor :Srna