Zabranjen rad ugostiteljskim objektima

Štab za vanredne situacije opštine Кozarska Dubica donio je danas odluku da se zabranjuje rad svih vrsta ugostiteljskih objekata na području opštine.

Navedena odluka stupa na snagu danas u 12.00 časova i primjenjivaće se do donošenja nove odluke u skladu sa provođenjem vanrednih mjera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti izazvane virusom korona.

Ugostiteljski objekti od danas mogu vršiti samo dostavu hrane na kućne adrese i to do 19.00 časova radnim danom i subotom.

Štab za vanredne situacije opštine Кozarska Dubica zabranio je rad stomatoloških ambulanti, frizerskih i kozmetičkih salona, salona za uljepšavanje i masaže.

Кomadant Štaba za vanredne situacije i  načelnik opštine Кozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da ovo tijelo za osnovnu djelatnost ima praćenje stanja na terenu i provođenje odluka republičkih institucija u toku trajanja vanredne situacije u Republici Srpskoj.

“Meni je žao što je do ovih odluka moralo doći, ali svi gradovi u našem okruženju već su donijeli takvu odluku da bi spriječili veća okupljanja na jednom mjestu i transmisiju virusa”, rekao je Reljić.

On je ocijenio da se situacija uozbiljila, te da uz nekoliko izuzetaka, građani većinom poštuju naredbe i odluke Štaba za vanredne situacije.

Reljić je naglasio da neće biti tolerisano bilo kakvo narušavanje javnog reda i nepoštovanje odluka Štaba za vanredne situacije, jer su mjere koje se provode usmjerene na očuvanje zdravlja stanovništva.

“Mislim da će sve mjere koje smo preduzeli imati efekta i da će epidemiološka situacija ostati pod kontrolom”, rekao je Reljić, koji je još jednom apelovao na discipline i svijest građana.

Pod epidemiološkim nadzorom u Кozarskoj Dubici nalazi se 91 osoba, a za sada nema registovanih slučajeva zaraze virusom korona.

Iz Granične policije BiH potvrđeno je da je višestruko smanjen promet na dva granična prelaza u Кozarskoj Dubici, na kojim su raspoređeni sanitarni inspektori koji izdaju rješenja o samoizolaciji.

U Кozarskoj Dubici sinoć je izvršena preventivna dezinfekcija trgova i ulica, te parkinga kod  trgovačkih centara i javnih ustanova.

Stanovništvu se preporučuje sprovođenje odgovarajućih sanitarno-higijenskih mjera, te postupanje prema preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.