Cvijanovićeva sa predstavnicima političkih partija razgovarala o predizbornim aktivnostima

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović sastala se danas sa predstavnicima političkih partija Srpske i šefovima klubova partija zastupljenih u Predstavničkom domu i Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, kako bi se rezimirali stavovi vezano za aktivnosti za predstojeće lokalne izbore.
Cvijanovićeva, koja je potpredsjednica SNSD-a izjavila je nakon sastanka da ova politička partija očekuje dobre rezultate na predstojećim lokalnim izborima, te da su se političke partije iz Republike Srpske usaglasile da će zajednički nastupiti na izborima u Srebrenici i Mostaru.

“Donijeli smo jasne stavove, kao što smo to imali i u prethodnom periodu. U narednih pet do sedam dana treba da se obave razgovori na lokalnom nivou i ti će razgovori imati podršku svih ovih političkih partija, nakon čega možemo da krenemo u promociju zajedničke kandidature – rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednica je navela da ovo predstavlja svojevrstan poziv političkim partijama u Srpskoj da u narednih nekoliko dana sjednu i da se postigne odgovorajući dogovor koji će biti pozdravljen od rukovodstva političkih partija.

Sastanku u Banjaluci pored ostalih prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, koji je i lider Demosa, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je lider SNSD, te generalni sekretar DNS i šef kluba poslanika ove stranke u NSRS Darko Banjac.
Banjac je izjavio da je  interes nacionalnog jedinstva iznad interesa bilo kog pojedinca ili partije. “Interes DNS je, tekođe, nacionalno jedinstvo, te bolja i jaca Republika Srpska”, rekao je Banjac.